≫ 

Praznična kupovina danas diktira gde su gužve u Beogradu: Ove pravce najbolje izbegavajte (FOTO)

A to nije ništa u o odnosu na ono što nas čeka za vikend, kada će oko 100.000 vozila proći kroz naplatnu rampu "Beograd"

  • 13

Na auto-putu, Bulevaru Mihajla Pupina, potezu Brankov most-Brankova ulica-Terazijski tunel trenutno se odvijaju najveće gužve u gradu. Iako je za petak saobraćaj u Beograd dosta smirenije, popodnevni špic ipak je uzeo maha u pojednim delovima grada, te pre nego što krenete kući, dobro razmislite o izboru maršute.

Ni "beg iz grada", ni nezgode i pokvarena kola, ne diktiraju danas gužve. To čini praznična kupovina, zbog koje oko velikih tržnih centara sve stoji. 

Gazela, Printskrin: saobracaj.bg-info.org

- Prilazi Pančevačkom mostu, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra, Tadeuša Koščuška, Bulevar oslobođenja, Slavija, potez oko Beogradskog sajma, Glavna ulica u Zemunu, samo su neke od lokacija na kojima se stvaraju dugačke kolone, ali vozila je menje nego proteklih dana - rekli su za Telegraf.rs beogradski taksisti.

Brankov most, Printskrin: saobracaj.bg-info.org

Oni su dodali da je su gužve preko dana bile veće, ali da su se nakon posla mnogi povukli u prodavnice, radi kupovine u poslednjem trenu, te su glavni pravci neobično prohodni.

- Jurija Gagarina, u kojoj su od 16 sati vozila prethodnih dana milela, prelazi se za čas. Gazela nije problematična, kao ni ostali mostovi, izuzev Brankovog. Ni Radnička ulica, Bulevar Živojina Mišića, Slavija zasada ne stvaraju glavobolje vozačima i putnicima - kažu taksisti.

Sporije do kuće Printskrin

Oni ipak dodaju da bi situacija mogla da se promeni kako veče bude odmicalo, jer meteorolozi su najavili kišu, koja "po pravilu" drastično uspori saobraćaj u prestonici.

Gužve su i kod Sava centra, Printskrin: saobracaj.bg-info.org

HAOS U CELOJ ZEMLJI

Nije haos u najavi samo na gradskim ulicama, već i u celoj zemlji. 

- Promet putnika i vozila preko graničnih prelaza u vreme verskih praznika i vikendima povećan je u odnosu na ostale dane, pa postoji mogućnost da zadržavanja traju duže - kažu u MUP-u.

Na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Gradina i Preševo moguće je duže zadržavanje zbog granične provere. 

Na granici zadržavanja zbog kontrole pasoša Foto: Tanjug/Uprava carina

Građani svakako mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Ðala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok se prema Makedoniji preporučuje granični prelaz Prohor Pčinjski, navode u MUP-u.

Prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Ðala rade od sedam do 19 časova, dok svi ostali navedeni prelazi rade 24 sata dnevno. 

- Preporučujemo građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne prelaze - kažu u MUP-u.

ZA VIKEND SE OČEKUJE 100.000 VOZILA NA NAPLATNOJ STANICI "BEOGRAD"

Ovog vikenda očekuje se da će kroz naplatnu stanicu "Beograd" proći oko 100.000 vozila, rekla je Tanjugu Nikolina Arbutina, rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove Sektora za naplatu putarine u JP "Putevi Srbije".

- Praznici su nam zapravo počeli prošlog vikenda kada smo imali 140.000 vozila koja su prošla kroz naplatnu stanicu ''Beograd'', što je za nekih osam odsto više nego istog vikenda prošle godine - kazala je Arbutina i dodala da je tog vikenda - uoči Božića po Gregorijanskom kalendaru, bio veliki broj vozila u tranzitu koja su prolazila iz zapadne Evrope ka Nišu i Preševu.

Još ovog vikenda vozila će se uglavnom kretati u pravcu od Beograda ka Nišu, a posle pravoslavnog Božića očekuje se povratak sugrađana sa praznika.

VIDEO: Ovaj besramnik mimoilazi gužvu na Brankovom mostu, ali kako?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pišite o tome da

    28. decembar 2018 | 17:12

    SE AUTOBUSI U BEOGRADU ČEKAJU VIŠE OD POLA SATA. LINIJA 46, PA 79, PA 27E. NAROD NE MOŽE DA UĐE U PREPUNE BUSEVE. ZAAŠTOO????

  • Dule

    28. decembar 2018 | 17:00

    Ovaj narod totalno poblesavi pred novu godinu,kao da ce smak sveta,nova godina dan kao i svaku drugi a mi svi ajmo idemo kolima svuda,haos ludilo,Boze pomozi nam

  • Beograđani

    28. decembar 2018 | 16:44

    Jedva čekamo praznike da Beograđani odu svojim kućama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA