Jelena je pet godina brinula o psu koji je zaklan u Obrenovcu: Vrištala sam kad sam videla snimak, izabrali su Blekija jer je bio miran i umiljat

Obrenovčanka Jelena B. čuvala je i brinula o psu koji je nemilosrdno zaklan, a kada je videla snimak nije mogla da dođe sebi

  • 3

Uznemirujući video na kome dvoje ljudi, navodno članova sekte, krvnički ubijaju jednog psa u Obrenovcu, odjeknuo je društvenim mrežama, a cela javnost je bila zgrožena i imala samo jedno pitanje - kako možete?

Obrenovčanka Jelena B. čuvala je i brinula o psu koji je nemilosrdno zaklan, a kada je videla snimak nije mogla da dođe sebi.

- Proklinjem trenutak kada sam pogledala snimak. To je pas o kojem sam brinula pet godina. Kada sam to videla, vrištala sam i bacala sve oko sebe. Umirili su me sa lekovima, ali se i dalje užasno osećam. - rekla je za "Blic" Jelena još potresena.

Ona je u razgovoru za "Blic" navela i da je Bleki bio dobrica, spavao je i mirno sedeo ispred prodavnice, prolaznici su ga hranili. Bio je duša, "nikada nije lajao niti nekoga napao. Zato su, kako kaže, i izabrali baš njega, a ne nekog drugog psa", kroz plač je ispričala Jelena B. i dodala da i u snu čuje krike psa.

Jedan od grafita; Foto: Privatna arhiva

Nakon što se snimak monstruoznog ubijanja psa proširio društvenim mrežama, policija je uhapsila M. Đ. (21) i K. P. (34) pod sumnjom da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Na snimku se vidi kako mladić zariva nož u psa ponavljajući dve reči, "kefo zote", a društvenim mrežama se pronela priča da se radi o istoimenoj sekti čijih pripadnika ima i u Obrenovcu, kao i da oko škola ima nekoliko grafita sa takvim porukama.

- Ne znam koliko mi je ljudi pisalo od kako se sve to dogodilo. Jednu ženu su počinioci zvali na druženje, ali su bili izričiti u tome da povede i dete. Deca su mi se javila, jer su na njihovim školama pisali grafite. Tu na mestu gde su ubili Blekija su tri osnovne škole i jedan vrtić, stoga ako je trebalo neko da strada da bi oni bili uhapšeni, bolje Bleki nego neko dete. Bleki je heroj u celoj ovoj tužnoj priči - izjavila je za "Blic" Jelena.

Članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. Stručni savetnik u Savetodavnom centru za sekte Janja Todorović rekla je "Kuriru" da nije čula za "Kefo zote", ali da u Srbiji postoje sekte koje zlostavljaju i ubijaju životinje u obredima.

- To niko nema pravo da radi, bez obzira na verska uverenja. To je morbidno, ružno i nedopustivo! Nehumano i prema ljudima i prema životinjama - kaže Janja Todorović.

Foto: Printskrin Facebook/Pokret Levijatan - STOP Animal ABUSE

Dimitrije Pastuović, osnivač Udruženja za zaštitu od sekti "Bedem" i autor više knjiga iz ove oblasti, navodi da se o "Kefo zote" malo zna jer su to "samostalci" koji su pod uticajem drugih sektaških organizacija i njihovih satanističkih obreda.

- Obred sektaša izgleda ovako: zakolju životinju da bi pili njenu krv ili je pospu po "crnom kolaču", a onda izgovaraju "Oče naš" naopačke. Snimak od juče je više nego užasan, u pitanju je tipični primer satanizma i bojim se da ćemo u budućnosti tek imati takvih slučajeva. Opijati su sastavni deo ovakvih rituala, tako da su ih počinioci sigurno konzumirali - rekao je za "Blic" Pastuović.

On je doddao i da je "sve više samostalaca koji gledaju sektaške rituale putem društvenih mreža". Oni, prema njegovim rečima, sada menjaju oblike i nisu poznati javnosti, ne moraju da budu deo neke veće i poznatije sektaške organizacije.

- Kontaktiraću stručnjake širom sveta da bismo videli da li neko zna nešto više o ovoj sekti - zaključio je razgovor za "Blic".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MAX

    31. decembar 2018 | 08:13

    DAJTE IH MENI NA PREVASPITANJE OD TRI MESECA ,LJUBILI BI ŠAPU PSIMA ,BOLESNICI

  • Stojko

    31. decembar 2018 | 08:26

    Do sad se nase pravosudje i nije proslavilo. Iskreno se nadam da ce bar ovo dvoje da dobiju neki zatvor zbog ubistva zivotinje.

  • Zo

    2. januar 2019 | 15:24

    Kako ste brinuli o tom psu lutalici. Davali mu hranu i pomazili ga. Da ga ne ko od vas ljubitelja pasa uzeo da cuva u stanu ili kuci do ovoga ne bi doslo. Sebe krivite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA