≫ 

Oko 100.000 turista bezbedno je u Beogradu: Na ulicama stotine policajaca, a na ovim mestima postavljene su i antiterorističke barijere

Prošlogodišnja zarada tokom praznika bila je između 28 i 30 miliona evra

  • 3

Svi smeštajni kapaciteti u hotelima i hostelima u gradu su popunjeni, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naglašava da je Beograd bezbedan grad i da je to jedan od razloga zašto je u srpsku prestonicu za praznike pristigao veliki broj stranih gostiju.

Dogovor Grada i MUP-a, kako kaže, je da na ulicama bude više stotina policajaca - Žandarmerija, Policijska brigada, Saobraćajna policija, a biće postavljene i "antiterorističke zapreke" u svim ulicama koje vode prema bini ispred Skupštine Srbije.

Više stotina policajaca u pripravnosti Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Imaćemo spoljni i unutrašnji prsten i svi koji uđu u njega biće kontrolisani. U prostor gde su bine zabranjeno je unošenje alkohola, pirotehnike, oružja - rekao je Vesić za TV Pink.

Dodaje da je bezbednost na prvom mestu i podseća da će Beograđani i njihovi gosti u Novu godinu ući sa Sašom Kovačevićem, Bajagom, Harisom Džinovićem, Dejanom Petrovićem.

Očekuje se dobar provod i mnogo stranih gostiju Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Zamenik gradonačelnika pojašnjava da Beograd ima zvanično 35.000 kreveta u hotelima i hostelima, ali i da ima duplo više neregistrovanih smeštaja, te da se u prestonici očekuje oko 100.000 turista sa strane. Najviše je gostiju iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke.

Prošlogodišnja zarada tokom praznika bila je između 28 i 30 miliona evra, podseća Vesić i očekuje da će ove godine zarada biti veća, jer je povećan broj turista.

- Ove godine imamo porast broja turista u odnosu na prošlu godinu za 12 odsto, broja noćenja za 14 odsto, deviznog priliva za 13 odsto. Već u oktobru smo imali ukupan broj svih turista iz 2017. godine. Očekujemo veću zaradu ove godine od turizma - naglasio je on.

VIDEO: Intervju Gorana Vesića za Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    31. decembar 2018 | 12:59

    Bravo svaka cast po tome se vidi uspeh ove vlasti!!!!

  • Ivan

    31. decembar 2018 | 12:07

    Beograd bezbedan a svaki drugi dan neka likvidacija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA