≫ 

Doček u glavnom gradu prošao bez ijednog problema: I repriza Nove godine obećava lud provod (FOTO)

Vatrogasci nikada nisu imali mirniju noć, jedino je Hitna imala pune ruke posla

  • 3

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je doček nove 2019. godine prošao bez problema i da su bile samo dve intervencije.

- Jedna osoba je pala u nesvest, a druga je imala problem sa barutnim česticama, verovatno je bacala petarde, ali to na tako veliki broj ljudi, a ceo ovaj plato ispred Doma Narodne skupštine je bio popunjen, zaista nije ništa - rekao je Vesić za Javni servis.

Vesić je popio čaj sa radnicima gradske čistoće Foto: Beoinfo

Istakao je da je na dočeku ispred Narodne skupštine bilo veličanstveno.

- Mi smo veoma dobro obezbeđivali doček zajedno sa policijom. Bilo je oko 700 policajaca, oko 300 redara, oko 100 radnika naših komunalnih preduzeća i oni su vodili računa da svi koji su došli na doček budu apsolutno bezbedni. Na snazi su bile pojačane antiteroristicke mere i bili su zaustavljeni prilazi svim okolnim ulicama kako bi građani bili bezbedni - rekao je Vesić.

Naveo je da vatrogasci nikada nisu imali mirniju noć, ali je zato bilo dosta intervencija u Hitnoj pomoći i dodao da je dežuralo 29 ekipa Hitne pomoći i da je bilo puno pijanstava i tuča.

Prostor ispred Skupštine Srbije, gde je noćas organizovan doček Nove godine, radnici Gradske čistoće već su očistili, a sa njima jutros su čaj popili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor tog komunalnog preduzeća Marko Papadić.

Vesić je rekao da je u tri sata pušten saobraćaj i da je sve očišćeno.

Mirna noć za nama Foto: Beoinfo

- Toplane su radile 24 sata, ekipe 'Beogradskog vodovoda i kanalizacije' su takode bile dežurne tako da grad potpuno normalno funkcioniše - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da za radnike komunalnih preduzeća nema praznika, da rade svaki dan. Pozvao je Beograđne da u Novoj godini malo više povedu računa o svom gradu, da manje prljaju, jer će Beograd biti čistiji i biće manje posla za radnike Gradske čistoće.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić poželeo je Beograđanima u novoj godini da više recikliraju i više vodimo računa o životnoj sredini kako bi grad izgledao uređenije i čistije.

- Hvala radnicima Gradske čistoće koji su prethodnu noć bili na terenu i sredili grad kako bi jutros bio čist. Prethodnu noć je bilo njih 55 koji su čistili plato ispred Narodne Skupštine Srbije gde je organizovan doček. Danas u tri smene biće 550 radnika na ulicama Beograd - zaključio je on.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je pozvao građane da i večeras dođu na treći dan dočeka, navodeći da će od 19 sati ponovo za saobraćaj biti zatvoreni Trg Nikole Pašića, deo Kneza Miloša i čitav prostor oko same Narodne skupštine.

- Pozivam sve građane da dođu i da pokažemo da je Beograd možda i najbezbedniji grad u Evropi koji zaista ima tradiciju dobrog dočeka zbog ćega imamo i veliki broj turista u Beogradu - istakao je Vesić i apelovao na sve Beograđane i goste da budu umereni u konzumaciji alkohola.

Svima je čestitao novu 2019. godinu i dodao da veruje da će ona biti bolja za našu zemlju nego 2018.

- Verujem da ćemo uživati u blagostanju i da će Srbija biti zemlja koja će nastaviti da napreduje - dodao je zamenik gradonačelnika.

VIDEO: Beograđani i gosti ušli u Novu godinu uz vatromet i Bajagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. januar 2019 | 12:27

    Bravo Vesicu svaka cast srecna nova godina i da budete uspesni i u ovoj onim zavidnim i propalima ne zamerite jer dobro znaju ko su i sta su i sta suburadili za Beograd srecno u teskoj borbi!!!

  • Luksuzne limuzine su hit

    1. oktobar 2020 | 23:03

    Nedostaju ideje za provod. Mozda je najam luksuzne limuzine autorentdoo jedna do orginalnijih ideja za docek Nove godina lai treba novca za tu ideju. Ko ima novca nece se pokajati.

  • UniRent

    1. januar 2019 | 19:29

    Bilo je svetski a nase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA