≫ 

"Moj Beograd srce ima": Crveni nosići danas su simbol ljubavi prema deci

Šareni baloni, šećerne vune i klovnovi na sve strane, muzika, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i brojne atrakcije - 1. januar tradicionalno obeležen u "Ulicama otvorenog srca"

  • 0

Tradicionalna porodična manifestacija "Ulica otvorenog srca", koja se ove godine održava pod sloganom "Moj Beograd srce ima", otvorena je na šest lokacija u Beogradu.

Manifestaciju koja ima i humanitarni karakter otvorio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, istakavši da Beograd, kao i ostale metropole, počinje novu godinu vatrometima, koncertom i slavljem, ali je jedinstven po tome što 1. januar počinje šetnjom kroz "Ulicu otvorenog srca". Ili bolje reći - ulice.

Manifestacija, koja je počela spontano pre 56 godina, šalje poruke o značaju ljubavi, tolerancije, tradicije, ali i poruku o važnosti solidarnosti i humanosti.

- Imamo priliku da kupimo nosiće za naše klovnove i kroz taj novac klovnovi će deci koja će 2019. godine biti u bolnici olakšati to vreme i pomoći da lakše prebole svoje tegobe - rekao je Radojičić.

 
 
 
View this post on Instagram
🌟Happy New Year!🌟 I think that Belgrade is the city that starts the new year in the most beautiful way, with the traditional humanitarian manifestation "Open Heart Street"❤. Clowns, jugglers, magicians, have a mission to collect money for those who need it most🤡🎅🧙‍♀️. This event, about half a century old, was created in the nearby restaurant "Srpska kafana", where traditionally on January 1 actors from the "Atelje 212" theater served the guests instead of the waiters🍽🤵. From this gathering, one of the most important manifestations in Belgrade was created🎉. Unfortunately, today this cult restsurant is closed😐. ~~~~~ 🌟Srećna Nova godina!🌟 Misim da je Beograd grad koji na najlepši način započinje novu godinu, tradicionalnom humanitarnom manifestacijom "Ulica otvorenog srca". Klovnovi, žongleri, mađioničari, imaju misiju da sakupe novac za one kojima je najpotrebniji. Inače ova manifestacija, stara oko pola veka, je nastala u obližnjoj "Srpskoj kafani", gde su tradicionalno 1. januara glumci iz pozorišta "Atelje 212" služili goste umesto kelnera. Iz ovog druženja je nastala danas jedna od najznačajnijih manifestacija u Beogradu. Nažalost, danas je ova kultna kafana zatvorena. ~~~~~ #europe #balkan #serbia #belgrade #celebrating #happynewyear #newyear2019 #holidays #winter #ulicaotvorenogsrca @beogradskazima #travellocal #traveldiary #traveler #vidisrbiju #visitbelgrade #red #amazingevent #mondaymorning #heart #event #traditional #humanitarian #balloonsA post shared by Bojana Jovanović (@boyanayow) on

Više hiljada posetilaca, među kojima je i veliki broj dece, prisustvuje događaju, na kojem će ih do 20 sati uz muziku zabavljati ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari i pozorišni i ulični umetnici.

Ulica je otvorena na Platou ispred TC Merkator, u Požeškoj ulici,  kod "Mekdonaldsa" na Vidikovcu, ispred Kulturnog centra Surčin, u Borči, i naravno, u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici.

Kupovinom i nošenjem "klovnovskog nosa", koje nose volonteri i humanitarni radnici, zaštitni je znak ove manifestacije. Sav prihod nbamenjen je za lečenje bolesnih mališana u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Novina je da je "Ulica otvorenog srca" ove godine po prvi put ugostila predstavnike grada Niša.

Video: Najslađi hor u Ulici otvorenog srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA