≫ 

Beograd danas funkcioniše normalno: Najgore je bilo u ovim delovima grada, pojavila su se dva nova problema, zimska služba u stanju pripravnosti

- Ledeni talas se očekuje i narednih dana zbog čega vozači treba da budu više nego oprezni - rekao je Vesić

  • 0

U Beogradu od jutros nema skraćenja linija javnog gradskog prevoza i grad normalno funkcioniše, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV "Prva".

Vesić je dodao da su tokom jučerašnjeg dana i noći očišćene sve ulice prvog prioriteta, a čisto je i oko tri četvrtine ulica drugog prioriteta.

Prema njegovim rečima, tokom noći bačeno je oko 290 tona soli i 40 tona kamenog agregata, tako da je, ako se na to doda količina od jučerašnjeg dana, bačeno ukupno oko 1.100 tona soli, preneo je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Zaliha ima dovoljno. Trenutno najveći problem je led i niska temperatura, sinoć je u Karađorđevom parku zabeleženo minus osam stepeni. Ledeni talas se očekuje i narednih dana zbog čega vozači treba da budu više nego oprezni - rekao je Vesić.

On je podsetio da je juče oko 10 časova JKP "Beograd-put" ušlo u četvrti stepen angažovanja kada se ispostavilo da su padavine veće nego što su prognozirane.

Palo je 11 centimetara snega, a bilo je prognozirano dva centimetra i grad je bio očišćen.

Foto: Tanjug/Beoinfo

- Bilo je nekih manjih problema u Ripnju, autobusi sa poteza 300 nisu se spuštali od Cvetkove pijace na dole, jedan autobus se preprečio u Ulici Blagoja Parovića, bio je udes tramvaja u Vojvode Stepe, ali naprosto kada padne sneg bilo gde u svetu, saobraćaj ne može da funksioniše isto kao i kada nema padavina. I tamo gde je bilo problema brzo je uspostavljen saobraćaj, koji je normalno funkcionisao - rekao je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o stepenu pripravnosti u kome se nalazi Zimska služba, a trenutno je treći, Vesić je podsetio da tu odluku donosi Štab za vanredne situacije na osnovu prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- Od večeras Zimska služba je ponovo u četvrom stepenu pripravnosti, što znači da je na ulicama 90 kamiona i još 25 manjih vozila ''Beograd-puta'', kao i sedamdesetak vozila drugih komunalnih preduzeća, a treći stepen podrazumeva da se na ulicama nalazi 61 kamion - rekao je Vesić.

U Beogradu ima oko 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta, oko 400 kilometara ulica drugog prioriteta, a ostatak, oko dve hiljade kilometara malih ulica je u trećem prioritetu.

Ovako je bilo juče u Beogradu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA