≫ 

Kome nije teško da lopata, kada padne sneg dnevnica i do 2.000 dinara: Posao za koji se otimaju, toliko da su se pojavili "frilenseri"

Dobra prilika za finansijski oporavak od praznika

  • 11

Trljaju se ruke ne bi li se po hladnoći ugrejali, ali deo momaka i zbog prilike za zaradu koju sa sobom nose samo snežne padavine.

Kome nije teško lopatanje može da zaradi za dan od 1.720 do 2.000 dinara koliko za smenu nude omladinske zadruge. Najčešće je oglašena dnevnica za osam sati čišćenja snega je 1.800 dinara.

Međutim, možda su i pripadnice ženskog pola voljne da se late baš ovog posla, ali ukoliko pozovu neku od omladinskih zadruga da se prijave razočaraće se, ali će im biti ponuđen drugi angažman.

- Posao je u ponudi uglavnom za momke, studente i učenike do 26 ili nezaposlene do 30 godina, jer tako zahtevaju poslodavci. Najviše su angažovani u Novom Beogradu, oko firmi i parkova - rekli su nam iz jedne studentske zadruge u Beogradu.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

- Kod nas je bilo nekoliko desetina prijavljenih u decembru, a i sada mogu očekivati ponude do kraja meseca ako bude vejalo - rekli su nam u drugoj zadruzi.

FRILENSERI

Stanovnik Karaburme Danijel S. kaže da oni koji se ne uklapaju u opise idealnog radnika u postojećim oglasima za posao čišćenja snega ne odustaju od prilike za zaradom. Samostalci se nadmeću se direktno nudeći od kuće do kuće, ljudima za koje procene da je pomoć uz novčanu naknadu potrebna.

- Čovek mi je prišao juče u dvorištu sa ponudom da mi počisti oko kuće za 500 dinara - tvrdi Danijel.

Pa sad - dnevnica na kraju može da bude i veća.

VIDEO: Ogroman sneg zatrpao ovce, jadne životinje se borile za život

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    9. januar 2019 | 20:15

    Osam sati na hladnoci za bednu dnevnicu?

  • SrbskiBek

    9. januar 2019 | 22:05

    225 dinara za sat vremena ciscenja snega !????????????...225 !??? A caj na kopaoniku 450 dinara !???? Hhahaha..pa treba svi da pocrkamo!!!!

  • Veteran

    9. januar 2019 | 21:13

    Još i da posipamo so umesto kamiona za 1000 din.to bi bilo extra, eeee svi bi džabe da se radi,šta ima za 2000 danas, to je podcenjivanje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA