≫ 

Beogradske ulice se pretvorile u "crni led": Prestonica nikad klizavija, vozači više guraju nego što voze automobile (FOTO) (VIDEO)

Očekuje se dodatni sloj od 10 centimetara snežnog prekrivača

  • 55

Taman što je prestao da pada sneg, a ulice koliko-toliko raščišćene, počela je da pada nova tura snega. Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Beogradu i okolini se očekuju nove snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača za pet do 10 cm. Upozorenje je na snazi do 11. januara u 10.30 časova.

Preko leda koji se formirao, pada sneg što je opasno za sve učesnike u saobraćaju, pa savetujemo da, ako ne morate, kolima ne izlazite. Mnogi ne pamte ovakve vremenske prilike, bar kada su uslovi za vožnju u pitanju.

Bulevar oslobođenja, Foto: Telegraf

Kako nam je rekao jedan sugrađanin, gurao je tri automobila u pokušaju da vozačima pomogne da pređu preko leda, pošto su se ulice pretvorile u led. Sneg se danas na temperaturi od oko 0 stepeni otapao, pa su tokom poslepodneva, usled naglog zahlađenja, ulice postale zaleđene.

Na Zapadu se ovakvo stanje na putevima zove "black ice" (crni led). Ponekad se zove i prozirni led. Radi se o tankom sloju leda, koji se stvori na putevima. Taj led nije crn, već provodan, a put se vidi ispod sloja poledice. Često je i pešacima i vozačima nevoidljiv na prvi pogled.

MINUS I OTEŽANI USLOVI

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Beogradu je u 17 časova izmerena temperatura od minus tri stepena, ali je subjektivan osećaj kao da je minus šest. Tokom večeri oblačno, u većem delu Srbije sa snegom, a na području Beograda sneg umerenog intenziteta, navodi RHMZ.

U skoro svim delovima grada su otežani uslovi za vožnju zbog vejavice i kijameta. Posebno je kritično na Čuburi jer sneg pada tako jako da nadležne gradske službe ne mogu da stignu da ga očiste.

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih i trolejbuskih linija: 18, 21, 28, 40, 77, 305, 403 i 406.

Nekoliko trolejbusa stoji u Ulici Vojislava Ilića u pravcu ka Crvenom krstu, sve stoji. Ispred jednog marketa u istoj ulici automobil se "zakucao" u autobus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    10. januar 2019 | 20:10

    Bitno je da sve sljasti !! A mi cekamo racune za struju,da platimo taj luksuz!!

  • Гаги

    10. januar 2019 | 19:19

    Под хитно прогласити ванредно стање. Да нам се београдчићи сачувају од страшних непогода која их је задесила 😁.

  • Beogradjeni

    10. januar 2019 | 19:33

    Kriva opozicija. Šetali pa komunalci nisu od njih mogli da bace so.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA