Posao za 10 fizioterapeuta oštećenog vida

Fizioterapeutski tehničari su dobili posao u sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu, a sredstva su obezbedile Apoteke "Beograd"

  • 0

Gradonačelnik Beograda i predsednik gradske skupštine Dragan Ðilas i Aleksandar Antić izjavili su da je zapošljavanje fizioterapeuta oštećenog vida u zdravstvenim ustanovama u Beogradu još jedna akcija pomoći osobama sa invaliditetom da dođu do posla od kojeg će korist imati i Beograđani.

Ðilas i Antić razgovarali su sa 10 fizioterapeutskih tehničara oštećenog vida koji su dobili posao u sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu.

Fizioterapeuti su primljeni u radni odnos na period od šest meseci, sredstva za zapošljavanje obezbedile su Apoteke "Beograd", a gradonačelnik očekuje da će i nakon tog perioda biti sredstava za njihove plate, a da će oni biti primljeni u stalni radni odnos.

Ukazujući da slepe i slabovide osobe imaju problema sa nalaženjem posla, Ðilas je naveo da je grad odlučio da im putem konkursa koji je raspisao za zapošljavanje fizioterapeuta olakša put do posla, kao i da su se trudili da ispune njihove želje u kojoj zdravstvenoj ustanovi žele da rade kako bi im posao bio što bliži.

Fizioterapeuti će raditi u domovima zdravlja "Voždovac", "Vračar", "Novi Beograd", "Rakovica", "Savski venac", kao i Kliničko bolničkim centrima "Zvezdara" i Bežanijska kosa", a gradonačelnik im je poručio da očekuje da budu vredni i da dobro rade svoj posao.

Ðilas je napomenuo i da je pre mesec dana završena akcija u kojoj je zaposleno 100 medicinskih sestara i 60 lekara u tim ustanovama.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić naglasio je da je zapošljavanje fizioterapeuta u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad pre svega korisno za Beograđane.

On je najavio i da će se u republičkom parlamentu do kraja godine naći zakon o socijalnom preduzetništvu, koji treba da osobama sa invlaliditetom sistemski pomogne u zapošljavanju.

Fizioterapeutski tehničari zahvalili su rukovodstvu grada na otvaranju konkursa i prilici koju su dobili, budući da neki od njih čekaju godinama na posao, ali i ukazali na probleme sa kojima se suočavaju.

Na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje krajem jula ove godine u Beogradu je bilo 4.667 osoba sa invaliditetom.

(Telegraf.rs / Foto: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA