≫ 

Gradonačelnik Beograda: Komunalci su juče dobro reagovali na sneg, već od 11 sati grad je bio čist

- Gradske komunalne službe će danas i narednih dana dati svoj maksimum kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja bili svedeni na najmanju moguću meru - kaže Radojičić

  • 48

U odnosu na prethodne godine, komunalne gradske službe su dobro reagovale juče nakon obilnih padavina i već od 10, 11 sati grad je funkcionisao i bio čist, rekao je gradonačelnik dr Zoran Radojičić, nakon sastanka Štaba za vanredne situacije.

- Gradske komunalne službe će danas i narednih dana dati svoj maksimum kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja i svih ostalih aktivnosti u gradu bili svedeni na najmanju moguću meru - istakao je gradonačelnik.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, član Gradskog veća Slobodan Šolević, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, sekretari nadležnih sekretarijata i direktori gradskih komunalnih preduzeća.

Prema njegovim rečima, na gradskim ulicama danas će sneg čistiti oko 1.800 radnika, kao i 370 vozila i mašina.

- Očekujemo kao i uvek kada su obilne padavne i izvesne probleme, kada se na ulicama nađe 100.000 automobila, ali ćemo ih rešavati i u saradnji sa građanima kako bi bili najmanje mogući - dodao je Radojičić.

Radojičić: Očekujemo i probleme, koje ćemo rešavati zajedno s građanima, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je apelovao na građane da budu obazrivi i strpljivi u saobraćaju, da vode računa prilikom parkiranja, da vode računa o bezbednosti svojih vozila, jer se očekuje teži sneg koji može dovesti do pada grana koje bi mogle da oštete automobile, kao i da je važno da čiste led ispred zgrada gde to nije u nadležnosti gradskih službi. Postoji i rizik od pojave ledenica, te apelujemo i na stanare zgrada da očiste prostore ili ih obeleže, kako niko ne bi bio ugrožen.

Gradonačelnik je rekao i da je cilj današnjeg sastanka bio da se napravi presek situacije, da se vidi kako se juče reagovalo, obavi priprema za današnje padavine i razmotri dodatna mobilnost ukoliko to bude potrebno.

VIDEO: Kao hirurg, stvari sam rešavao vrlo konkretno i u trenutku, politika često nije takva: Radojičić o prvim nedeljama na čelu Beograda

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    25. januar 2019 | 19:31

    Komunalne službe daju svoj maksimum kako bi >Beograd bio očišćen od snega.

  • Andjela

    25. januar 2019 | 19:34

    Bravo! I treba raditi odgovorno svoj posao!

  • Ana Stojanovic

    25. januar 2019 | 16:07

    Svi putevi su prohodni i to je veoma vazno zbog bezbednosti gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA