≫ 

Raspisana javna nabavka za izradu plana za prvu fazu linije metroa

Beogradski metro kretaće se od Makiša, pored Sajma, pa dalje Savskom...

  • 4

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu plana generalne regulacije šinskih sistema sa elementima detaljne razrade za prvu fazu linije metroa. Ova vrsta javnog prelaza trebalo bi da u dogledno vreme u značajnoj meri rastereti drumski saobraćaj u glavnom gradu.

Sudeći prema skici za topografsko snimanje, koja je priložena uz tehničku dokumentacija železničke stanice, beogradski metro kretaće se od Makiša na području Gradske opštine Čukarica, pored Sajma, pa dalje Savskom do Beograda na vodi i Savskog trga, do Mirijeva, naselja na teritoriji Gradske opštine Zvezdara.

Kompanija koja bude dobila posao na raspisanom javnom tenderu imaće obavezu da uradi geodetsko snimanje, kao i da izradi digitalni topografski plan.

Prema trenutnom planu, prva linija će voziti od Makiša kod Železnika, kroz Žarkovo, Bele vode, Trgovačku i Požešku ulicu, pored Ade Ciganlije, Mosta na Adi, Sajma, "Beograda na vodi", Savskog trga, Trga republike, kroz Francusku ulicu, Dunav stanicu, Pančevački most, Višnjičku, Salvadora Aljendea, do naselja Mirijevo gde bi trebalo da bude poslednja stanica metroa.

Pre nekoliko dana obustvljena je javna nabavka za izradu elaborata zaštite životne sredine duž trasa prve dve linije metroa.

VIDEO: Da li će Beograd dobiti metro?

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Prvi

    26. januar 2019 | 20:39

    Znači biće izbori, evo nove šargarepe!

  • Vlada

    26. januar 2019 | 21:09

    Jos jedno otimanje para kroz nebulozne tendere. Srbija nema para za metro.

  • Miloš

    26. januar 2019 | 19:59

    Baš sam se nasmejao... lepo je maštati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA