Duplirane nadoknade nastavnicima koji su angažovani u produženom boravku: Vesić najavio pomoć Grada (FOTO)

Nastavnici koje angažuje Grad do sada su plaćani 833.33 dinara po danu što je mesečno iznosilo oko 17.000 dinara, što će se promeniti - izjavio je zamenik gradonačelnika

  • 4

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad od drugog polugodišta nastavnicima razredne nastave koji su angažovani za obavljanje poslova u produženom boravku učenika od 1. do 4. razreda koje plaća Grad Beograd nadoknade biti udvostručene.

- U školskoj 2018/2019. godini od strane Grada Beograda angažovano je i finansirano 176 nastavnika razredne nastave na poslovima produženog boravka u trećem i četvrtom razredu i 45 nastavnika koji su angažovani u prvom i drugom razredu. Pored toga postoje i nastavnici koje je angažuje Ministarstvo prosvete - rekao je Vesić posle proslave školske slave Sveti Sava u Osnovnoj školi "Skadarlija" u Beogradu.

Grad će od drugog polugodišta nastavnicima razredne nastave koji su angažovani za obavljanje poslova u produženom boravku učenika od 1. do 4. razreda koje plaća Grad Beograd udvostručiti nadoknade-Foto: Beoinfo

Kako je istakao, nastavnici koje angažuje Grad do sada su plaćani 833.33 dinara po danu što je mesečno iznosilo oko 17.000 dinara.

- Sada će da naknada od drugog polugodišta biti duplirana - dodao je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. januar 2019 | 19:23

    Svaka cast samo rad i trud!

  • Ja

    27. januar 2019 | 17:08

    Budući predsednik

  • непријатне заблуде

    30. januar 2019 | 19:23

    Дакле, били су плаћени мање од најниже цене за прост физички рад, а сада ће бити плаћени мало изнад те цене.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA