≫ 

Štrajk kombi prevoznika u Beogradu, trubili su kao nikad dosad: Na Gea turs se svi žale, a oni danas protestuju (VIDEO)

Smetaju im nove odredbe u Zakonu o prevozu putnika

  • 10

Udruženje kombi prevoznika organizovalo je danas u Beogradu protestnu vožnju kombi vozilima za prevoz putnika. Kako su za Telegraf.rs naveli kombi prevoznici, ovo okupljanje ima za cilj izmenu odredaba Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i regulisanje javnog prevoza putnika kombi vozilima.

Ukoliko im se ne izađe u susret, protesti će se održavati svake subote.

- Novim odredbama Zakona o prevozu putnika, vozači kombija moraće da imaju položenu D1 kategoriju. Nezgoda je što to polaganje može da se obavi u samo jednoj auto-školi, i to u Bečeju. Pošto u celoj Srbiji ima 600-700 vozača, nemoguće je da svi stignemo da dobijemo tu kategoriju za tri meseca, koliko imamo rok - rekao je za Telegraf.rs Ilija Džikić, predsednik Udruženja kombi prevoznika.

Jedna od odredbi je i da vozilo ne sme biti starije od pet godina i mora biti duže od sedam metara.

Prevoznici su se danas ukupili u ulici Zorana Đinđića na Novom Beogradu, preko puta Kombak Arene, a odatle su u koloni uputili bulevarom Zorana Đinđića i ulicom Omladinskih brigada preko Brankovog mosta, Dečanskom, ulicom Kneza Miloša, Nemanjinom, ka Slaviji, zatim preko Terazija, do parka Ušće.

Podsećamo, jedna obična vožnja na relaciji Kopaonik - Beograd sukobila je putnike, vozače, agente, podigla prašinu i pokrenula pravi mali "rat" u koji su bili uključeni vozač minibusa, agent Gea tursa, putnica sa dvoje dece u vozilu, ali i putnica sa dvoje dece koja je kasnila. Na sve to, reagovala je i policija, a o tri verzije koje su nam javljali putnici, pročitajte više OVDE.

Takođe, zabrinuti čitalac poslao nam je u aprilu 2018. godine poslao snimak na kom se jasno vidi bahaćenje jednog od njihovih vozača i njegovo divljanje na putu dok prevozi putnike, pogledajte video OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taske

    6. februar 2019 | 18:28

    Opet su smislili nesto sto nema nigde u Evropi i nema veze sa logikom,kombi koji se svuda vozi sa B kategorijom da se vozi sa D! Neko je zna se prepoznao zaradu u tom

  • Vozac auta iza pomenutog

    6. februar 2019 | 16:53

    Gledao sam divljanje vozaca ove firme vise puta. Najveci utisak mi je ostavila scena kada je vozac kombija ove firme,na gazeli gadjao velikom flasom soka drugi auto u preticajnoj traci. Hvala bogu da nikada nisam bio njihov putnik..

  • Nemanja

    6. februar 2019 | 16:48

    Protest svih kombi prevoznika u zemlji,nije reč samo o Gea prevozniku!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA