• 1

MERCATOR-S: Platforma za plasman robe domaćih proizvođača

Mercator-S, jedan od vodećih trgovinskih lanaca na domaćem tržištu, sa više od 700 domaćih dobavljača, 21 hiljadom domaćih artikala koji čine više od 60 odsto ukupnog prometa, sa oko 8 hiljada zaposlenih u Srbiji, predstavlja podršku domaćoj  privredi i značajnu platformu za unapređenje sektora, umrežavanje kompanija i plasman domaće robe, saglasili su se učesnici poslovnog sastanka u organizaciji Privredne komore Srbije

  • 1

Sastanku su prisustvovali - Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S, kao i predstavnici najvećih strateških dobavljača kompanije Mercator-S i najuspešnijih privrednika u Republici Srbiji

- Saradnja kompanije Mercator-S sa više od 700 dobavljača od izuzetnog je značaja za domaću privredu i trgovinu - rekao je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i dodao: “za nas je najbitnija konsolidacija, imajući u vidu da ova kompanija zapošljava više od osam hiljada ljudi i puni budžet Republike Srbije.

Foto: Promo

- Šansa malih poljoprivrednih proizvođača je u trgovinskim lancima kao što je Mercator-S - rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Foto: Promo

- Mercator-S je od izuzetnog značaja za plasman domaćih proizvoda i pozicioniranje domaćih brendova, ne samo u Srbiji već i u regionu, sa više od 1000 prodajnih objekata u Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Nakon uvodnog obraćanja državnih zvaničnika reč je preuzeo generalni direktor kompanije Mercator-S, Entoni Sošić, koji je prezentovao poslovne rezultate u prethodne dve godine kao i planove za naredni period.

Foto: Promo

- Mercator-S se strateškim planiranjem i odgovornim poslovanjem konsolidovao. Merkator Grupa je povećala prihod za 5,4 odsto, smanjila dug za 93,3 miliona evra i nastavila da ulaže u razvoj kompanije - rekao je Entoni Sošić, generalni direktor Mercator-a S  prezentujući podatke za prvih devet meseci 2018. godine i dodao: poverenje i podrška koje je pokazala država, dobavljači, kao i naši potrošači bili su ključni za naše poslovanje u poslednje dve godine. Mercator-S je u navedenom periodu kroz različita poreska davanja u budžet Republike Srbije uplatio oko 150 miliona evra, oko 700 hiljada evra uložio u društveno odgovorne projekte, a u narednom periodu planira da nastavi poslovanje u istom pravcu.

Poslovni sastanak nastavljen je u otvorenom razgovoru između privrednika sa državnim zvaničnicima i predstavnicima kompanije Mercator-S. Prisutni su se osvrnuli na prezentaciju generalnog direktora Mercatora S kao i na saradnju koju imaju sa ovim trgovinskim lancem.

Foto: Promo

- Mercator-S ima značajnu ulogu kao distributer domaćih brendova i za pohvalu su rezultati ostvareni u prethodne dve godine – stabilazacija poslovanja i rast koji je ostvaren nakon toga, kao i smanjenje duga - rekao je Miroljub Aleksić, generalni direktor kompanije „Pionir”.

Foto: Promo

- Mercator-S je apsolutno opravdao poverenje Aik Banke vraćajući sve kredite u dogovorenom roku - izjavio je Miodrag Kostić, predsednik Upravnog odbora Aik Banke i pohvalio poslovanje i sprovedenu monetizaciju u prethodne dve godine.

Foto: Promo

- Presudnu ulogu u saradnji sa kompanijom Mercator-S imalo je poverenje koje smo imali i koje imamo u menadžment ove kompanije - izjavila je Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga.

Mercator-S, u okviru koga posluju IDEA prodavnice, RODA marketi i Mercator hipermarketi, je nacionalni trgovinski lanac, sa više od 320 prodajnih objekata u 78 gradova širom Srbije.

(Telegraf.rs/ PR)

Komentari

  • BILJANA SMILJANIC

    BRAVO ZA MERCATOR BRAVO ZA DIREKTORICU FINANSIJA VIOLETU KOVACEVIC

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima