Grad se trudi da ubrza zakonske procedure: 30 predmeta po zaposlenom u Sekretarijatu za urbanizam, veliki investitori dobijaju posebnu radnu grupu (FOTO)

Vesić je primetio da su najveće i najkompleksnije investicije u Beogradu, pa se očekuje da i projekti budu u skladu sa zakonom da ne bi bili vraćeni

  • 3

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas na konferenciji o nekretninama i infrastrukturi da potencijalni investitor mora da ima projekat koji je u skladu sa zakonom.

On je to rekao odgovorajući na primedbe oko sporosti gradskog sekretarijata tokom primene procedura i naveo da grad svakom ko ulaže preko 50 miliona evra dodeljuje posebnu radnu grupu, što je put za rešavanje problema.

Vesić je, kao prvi panelista na skupu, rekao i da je Beograd okrenut ka velikim investicijama, ali je dodao da ne vodi samostalnu politiku, već je to deo politike Vlade Srbije koja je dala ogroman doprinos da se ubrzaju investicije.

Foto: Skupština grada

Vesić je primetio da su najveće i najkompleksnije investicije u Beogradu, pa se očekuje da i projekti budu u skladu sa zakonom da ne bi bili vraćeni. Beograd iz godine u godinu daje dozvole za po milione kvadratnih metara da se gradi, a veliki investitori imaju mogućnost za saradnju sa Vladom i Ministarstvom građevinarstva, podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda.

- Kao grad trudimo se da zakonske procedure maksimalno ubrzamo - rekao je Vesić, i naveo da Beograd izdaje više građevinskih dozvola nego sve druge lokalne samouprave zajedno, i zato je neuporediv. On je potvrdio da problem postoji na srednjem nivou gde službenici gradskog sekretarija nisu dobro plaćeni, i dodao da je to je problem koji će morati da bude rešen.

- U ovom trenutku imamo između 27 i 30 predmeta po jednom zaposlenom u sekretarijatu za urbanizam Beograd - izneo je Vesić, a na primedbu da je manjak zaposlenih stari problem koji se ne rešava, on je odgovorio da je Beograd državna uprava, gde su plate limitirane i postoji zabrana zapošljavanja, pa neka se predloži izmena zakona.

Foto: Skupština grada

Govoreći o investicijama, on je objasnio da je Beograd regionalni centar i zato je potencijal za stanogradnju veći što treba iskoristiti. Dodao je da će se raditi na konceptu Beograda kao zelenog i pešačkoga grada, kao i da će javni saobraćaj tome prilagođavati.

On je naveo da će Beograd sa Vladom Srbije naći način da razvija i prigradske opštine koje su nerazvijene, uporedo ih saobraćajno povezujući i stvarajući mogućnosti za investicije i nova radna mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA