Upozorenje kod škole u Mirijevu: "Pažnja, ne prilazi, opasno!" Deca ga ignorišu, rupa je sve veća, a trotoar može svakog trena da se uruši (FOTO SA LICA MESTA)

Škola je problematičan deo ogradila žičanom ogradom i okačila upozorenje, ali, deca kao deca, trče baš tamo gde ne treba i provlače se ispod

  • 4

Osnovna škola "Pavle Savić" u Mirijevu, osim što ima veliko i prelepo dvorište za svoje đake, ima i brojne probleme. Problemi su uzrokovani gradilištem koje se "naslanja" na školu, a koje je zatvoreno odlukom građevinske inspekcije. Škola je problematičan deo ogradila žičanom ogradom i okačila upozorenje, ali, deca kao deca, trče baš tamo gde ne treba i provlače se ispod. 

Direktor škole pored žičane ograde, Foto: Telegraf

Deo dvorišta koji preti da se odroni nalazi se na suprotnoj strani od glavnog ulaza. Prema rečima v.d. direktora škole Milana Krstića, rupa koja se pojavila za vreme zimskog raspusta, nastavila je duž ograde da se povećava. On je, kaže, učinio sve što je do njega da zaštiti decu. Obratio se Ministarstvu unutrašnjih poslova, školskoj upravi.

- Poslali smo dopis Sekretarijatu za inspekcijske poslove 6. februara. Inspekcijska služba je došla dva ili tri dana kasnije i sada čekamo da preduzmu dalje korake - objašnjava Krstić.

Foto: Telegraf

- Inspekcija je izašla na teren vrlo brzo i po, njihovoj preporuci, napravili smo žičanu ogradu, istakli učenicima upozorenje da je tu opasno i da ne idu u taj deo dvorišta - kaže Krstić.

Rupa u dvorištu škole je sve veća, Foto: Telegraf

Na jednoj od fotografija vidi se i da je ispod trotoara ozbiljno potkopana zemlja, očigledno investitoru nije bilo dovoljno postojećeg prostora, pa je rešio da "štrpne" još malo. A tim trotoarom prolaze i deca. Pitanje je trenutka kada će se posle kiše ili snega, urušiti.

Ne zna se ko je investitor, Foto: Telegraf

Gradilište je sablasno prazno, a crvena traka na kojoj je obaveštenje da je gradilište zatvoreno odlukom građevinske inspekcije, pokidana.

Potkopani trotoar, Foto: Telegraf

Da li trošiti reči na to da gradilište nije propisno obezbeđeno, da se lim koji je postavljen trese i od najmanjeg vetra. Malo jači vetar bi možda mogao i da ga odvali. Na delu gde je započeta gradnja vide se temelji verovatno buduće stambene zgrade.

Lim kojim je ograđeno gradilište, Foto: Telegraf

Telegraf se zbog ovog gradilišta obraćao Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ali odgovor posle nešto više od 24 sata, nismo dobili.

(J. Vučić/j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. februar 2019 | 18:12

    Da li vi znate da u toj skoli ima skoro dve hiljade dece!Moje dete ide u tju skolu.Pod hitno inspekcija da izadje i da se to sanira.

  • Minkiaaaa

    28. februar 2019 | 18:12

    Pa i ova ulica sto se vidi taze asfaltirana iza skole verovatno je uradjena da bi se pravile nove zgrade u kraju nicu ko pecurke posle kise ili gde god nadjes zgodno mesto tu zgradu podigni

  • P.avle

    28. februar 2019 | 20:47

    Gradjevinski hohstapleri da se pohapse .. rupa da se podhitno zatrpa .. i moje dvoje dece ide u P.Savic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA