≫ 

Mladenovčani u problemu: Radnici "Laste" stupili u štrajk građu, putnici jedva doputovali do Beograda

Štrajk je počeo u subotu, ali je napravljen dogovor da se zamrzne do petka

  • 14

Deo radnika "Laste" u Mladenovcu već treći dan štrajkuje glađu, zbog čega je jutros u prevozu bilo vanredno stanje.

Kako nam je kazao direktor saobraćaja "Laste" Predrag Lukić saobraćaj je normalizovan, a štrajk zamrznut do petka.

- U pregovorima između generalnog direktora i radnika napravljen je dogovor da se štrajk zamrzne do petka. Saobraćaj je bio poremećen, ali napravili smo preraspodelu i trudili se da pomognemo da prevoz funkcioniše koliko je to bilo moguće - kazao je Lukić.

Deo radnika zauzeo je prostorije "Laste", kako navode zbog nemogućnosti dogovora oko povećanja zarade, ali i nemogućnosti da se pojača najvažnija mladenovačka linija 493.

- Zbog moguće eskalacije protesta i moguće totalne obustave rada molimo vas da se na vreme informišete da li će u ponedeljak biti prevoza ili ne - naveli su oni ranije.

O tome kakva je situacija u "Lasti" i da li autobusi funkcionišu nismo mogli da dobijemo potvrdu iz nadležnog Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda, pozivom na broj Operativno kontrolnog centra.

LASTA: NEMA RAZLOGA ZA GLADOVANJE

Preduzeće "Lasta" oglasilo se saopštenjem za javnost povodom štrajka glađu koji je deo radnika ove kompanije otpočeo.

- S obzirom da štrajk koji su danas započeli, nije u skladu sa Zakonom o radu, Zakonom o štrajku i Kolektivnim ugovorom SP "Lasta" i procedurama, ispred izvršnog odbora SP "Lasta", direktor Vladan Sekulić je sa zaposlenima u Mladenovcu, ipak održao konstruktivni sastanak. Naglašeno je da svoja prava zaposleni mogu da ostvare ispred reprezentativnih sindikata, da moraju poštovati Zakon, a rukovodstvo kompanije se neće mešati u rad sindikata, te svoje nesuglasice moraju sami da rešavaju i podsetio ih je da su plate za vozno i tehničko osoblje povećane prošle godine. Rukovodstvo S.P. "Lasta" a.d. Beograd na čelu sa Nadzornim odborom je u granicama svojih finansijskih mogućnosti, te ovlašćenja, napravilo niz poteza koji omogućavaju bolji finansijski položaj, pa ističemo da apsolutno ne postoji nijedan razlog za otpočinjanje tzv. "štrajka glađu" od strane malog broja zaposlenih u PO Lasta Mladenovac - naveli su iz SP "Lasta".

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA