≫ 

Ljudi su padali, trovali se i opijali, a prvi radni dan je u nedelji: Hitna pomoć za 24 sata imala više od 2.000 poziva

Lekari Hitne nisu mirovali

  • 1

Lekari Hitne pomoći imali su juče i noćas pune ruke posla - sve vrste povreda i incidenata koji mogu da se dogode na ulici su se i dogodili: pad sa visine, ubadanje nožem, nesreće, ali i pijanstva, trovanje lekovima...

Noćas je bilo 118 intervencija, a za ceo jučerašnji dan 185, što čak ni Nada Macura ne pamti.

- Mogu da kažem da su se naradile lekarske ekipe, ukupno 118 intervencija, od toga 20 na javnom mestu. Dve saobraćajne nesreće, mališan od 11 godina povređen kao pešak u Južnom bulevaru negde oko 8.30, povrede glave lakše prirode. On je prevezen u Urgentni centar. Druga je bila u Resniku oko 21 sat, muška osoba povreda glave, prevezen je u Urgentni centar iz Ulice Edvarda Griga - kazala je Macura jutros na TV Prvoj.

Foto: Nikola Tomić

Ali... drugi deo izveštaja zaslužuje da se postavi pitanje: "Ljudi, šta nam se to desilo?".

- Noćas je bilo dosta alkoholisanih osoba, što malo iznenađujuće s obzirom na to da je bio radni dan i danas je radni dan i bilo je intoksikacija lekovima. Veliki broj intervencija, čak 185, ne pamtim baš u skorije vreme da je bilo toliko posla, 51 na javnom mestu juče u toku dana, 9 saobraćajnih nesreća, jedna teška trauma, jedan pad sa visine i sevali su noževi, tako da su dve osobe vožene u reanimaciju UC. Broj poziva Hitne pomoći svakako je bio oko 2.000 za 24 sata -  kazala je Macura.

Na kraju svog uključenja se našalila i kazala da su "možda i nebeska tela i retrogradni merkur" uticali na to da se linije hitne pomoći usijaju.

(Telegraf.rs/Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA