Grad uklonio još jedan nelegalni objekat: Srušen restoran na obali Save (FOTO)

Ovaj objekat se nalazio na keju duže od tri decenije

  • 4

Grad Beograd naložio je rušenje bespravnog objekta na Savskom keju, građanima poznatog kao restoran "Bela vista".

Ovaj objekat nalazio se na keju duže od tri decenije, a na osnovu naloga grada vlasnik objekta, kompanija "Kepa komerc", sama je porušila svoj nelegalni objekat, prenosi "Blic" i dodaje da će na mestu gde se nalazio ovaj restoran biti ulaz na novu pasarelu koja će spajati Savski trg i Kalemegdan.

Stupanjem na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji u novembru prošle godine, nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda je poverena gradskom Sekretarijatu za inspekcijske poslove i nadzor više ne obavljaju opštinski inspektori.

Foto: Skupština grada Beograda

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je ranije da je grad od januara počeo s rušenjem bespravnih objekata, a prvo onih koji se nalaze na javnom zemljištu namenjenom izgradnji infrastrukture.

Jedan od takvih objekata, uklonjen zbog potreba gradnje infrastrukture, bila je trospratnica od 1.600 kvadrata na Adi Huji, gde je predviđena trasa budućeg metroa.

Od stupanja na snagu tog zakona, gradski inspektori zatvorili su više od 130 bespravnih gradilišta na području Beograda.

Prema najavama gradskih vlasti, prestonicu u budućnosti čeka stajanje na put nelegalnim investitorima, a uskoro bi trebalo da bude objavljen i spisak objekata koji će biti porušeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    8. mart 2019 | 16:58

    Hahaha...kad ce na Kopaoniku?

  • Milorad

    8. mart 2019 | 16:50

    Ma idi begaj! uradili ste opasnu stvar.

  • dmitra

    9. mart 2019 | 19:12

    Ja bih sve splavove, koji od jesenas ubrzano nicu na svakom slobodnom milimetru obale i idu u vis ko neboderi u odvratnim su bojama, srusila Pa ljudi reke su blago svih Hocu da vidim reku kad setam kejom . Kakvi bre hosteli u kojima spavaju migranti, pa je postalo i opasno danju setati . Ovo je neko takmicenje, ko ce pre nekog zakona zauzeti mesto i vidimo neke pontone ugurane izmdju starih splavova , isecene betonske zastite na savskom keju i ubrzanu masovnu gradnju Strasno i odvratno. Jel ovo divlji zapad , gde se , na juris zauzimala zemlja ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA