≫ 

Stanari oštećeni zbog skidanja parking tabli dobiće popust za aprilsku mesečnu kartu

Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, samoinicijativno je skidao table u novoj ljubičastoj parking zoni

  • 0

Stanarima ljubičaste parking zone biće umanjena cena mesečne karte za april, jer je skidanje table stvorilo konfuziju i deo parking mesta bio je zauzet vozilima čiji vlasnici nisu platili uslugu.

-  JKP "Parking servis" obavestilo je danas sve građane koji žive i imaju zakupljenu pretplatnu kartu za parkiranje u ljubičastoj zoni da će im za mesec april račun biti umanjen za jedan dan jer 11. marta nisu mogli da koriste svoja parking mesta. Tog dana više huligana predvođenih predsednikom gradske opštine Stari grad uništilo je table sa oznakom za parkiranje u ljubičastoj zoni. Kako građani nisu mogli da vide znak da je u pitanju parking zona, većina stanara koji žive u toj zoni nije mogla da parkira svoja vozila, jer su njihova parking mesta bila zauzeta od strane vozila sa strane koja nisu ni plaćala parking - naveli su u "Parking servisu".

Protiv predsednika opštine Stari Grad, Marka Bastaća, podneta je krivična prijava, a "Parking servis" će tražiti i naknadu štete.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Skidaćemo table sa ljubičastom zonom sve dok ne shvatite da je normalan život gradjana na prvom mestu. Mi ćemo pobediti ✌️ #beograd #palas #toplicinvenac #starigradОбјава коју дели Bastac Marko (@bastacbastac) дана

- U haosu koji je napravio predsednik gradske opštine Stari Grad Bastać najveće žrtve su bili stanari ove zone. Zato je "Parking servis" odlučio da se, za 408 korisnika, račun za pretplatnu kartu za mesec april umanji za jedan dan kako bismo im nadoknadili štetu koju su pretrpeli. JKP "Parking servis" pridružiće se krivičnom gonjenju Bastaća zbog uništavanja tabli koje je danas pokrenuo Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda. Već danas ćemo ispostaviti zahtev za naknadu štete koju je grad imao zbog uništavanja tabli. Tu štetu Bastać i njegovi huligani platiće u redovnom postupku pred sudom - navodi se u saopštenju "Parking Servisa".

MARKO BASTAĆ: OVO JE MALTRETIRANJE STANARA

- Uvođenjem ekstra parking zone nastavlja se maltretiranje stanara starog gradskog jezgra, koji već godinama žive na gradilištu, nemaju gde da parkiraju automobile, kao da ih neko tera da prodaju svoja vozila i nekretnine da bi ih kupili tajkuni bliski vlastima i otvorili niz hostela i kafića za zabavu imaginarnih turista. Kao i obično, građani se opet nisu pitali kakve su njihove potrebe, kao i u slučaju promene imena Zadarske ulice. Skidamo table, jer ne prihvatamo odluke koje se donose u uslovima bojkota gradske skupštine, koju čine odbornici koji glasaju po nalogu šefova, a ne po interesima građana. Najveći dokaz besmislenosti nove zone je što 48 sati niko od gradskih službi nije reagovao na njihovo uklanjanje, kao i da od samog uvoženja nisu znali šta novom zonom žele da postignu - kazao je predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

On je ovu situaciju povezao i sa aktuelnim protestima širom Srbije.

- Iskreno mi je već muka da komentarišem besmislene projekte ove vlasti koje finansiraju novcem građana. Kada desetine hiljada građana u više od 100 gradova Srbije protestuje i tako izražava svoje nezadovoljstvo bahatom, korumpiranom i nestručnom vlašću, jedini način da se nešto promeni je opstrukcija i ignorisanje odluka koje su štetne za građane. Mene i moje saradnike optužuju da smo vandali oni koji organizuju pokušaje ubistva, seksualno maltretiraju žene, fizički napadaju novinare i ugrožavaju zdravlje bolesne dece. Kada vam takvi kažu da ste vandal, to je kompliment. Zarobili su ovu državu i to nije samo moje mišljenje, već to kaže zvanični izveštaj Freedom House-a i obaveza svakog slobodomislećeg čoveka je da se bori protiv te okupacije - kazao je Bastać.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA