Opština Palilula poklonila 250 bebi-kolica

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić u prisustvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića uručio je danas 250 bebi-kolica parovima koji su postali roditelji krajem 2018. i početkom 2019. godine

  • 3
Foto: Vladimir Lalić/Palilula

Jovičić je rekao da opština Palilula poklanjanjem bebi-kolica mladim roditeljima i njihovim bebama podržava populacionu politiku u Beogradu i Srbiji.

- I ove godine Opština Palilula podeliće 1500 kolica za 1500 beba koliko očekujemo da će se roditi na teritoriji naše opštine u 2019. godini. U ovom trenutku podelićemo 250 bebi-kolica. Roditelji su zaista presrećni, ovo je jedan simboličan poklon koji šalje snažnu podršku prema politici Vlade Republike Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a to je da se borimo protiv bele kuge. Potrebno je da na svakom mestu govorimo koliko je važno da nas ima svakoga dana više, jer sve ono što radimo u našoj zemlji u ekonomskom smislu, imaće suštinu samo ako budemo imali što više naroda, a na nama je da radimo da buduće generacije žive u stabilnoj, ekonomski jakoj Srbiji - naglasio je Jovičić.

On je zahvalio gradonačelniku Radojičiću što podržava akciju Opštine Palilula. Takođe istakao je da prisustvo gradonačelnika ima simboličnu poruku jer je reč o čoveku koga vole i deca i roditelji i da se radi o poštenom, odgovornom čoveku koji upravlja gradom Beogradom.

- Hvala vam što ste došli da ispratite ovu akciju i što brinete o najmlađim sugrađanima, jer je to naša budućnost, naša energija i to je nešto u šta treba da ulažemo da bismo imali jaku i snažnu Srbiju - poručio je Jovičić.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je istakao da mu je zadovoljstvo što je na opštini Palilula na čijem je čelu predsednik Jovičić koji ima inicijativu i koji puno radi za svoju opštinu.

- Ova inicijativa je izuzetno značajna i pokazuje koliko ova opština ozbiljno radi svoj posao i koliko se ozbiljno bavi baš ljudima. Kao što je predsednik opštine i rekao populaciona politika je izuzetno važna za Srbiju i za grad Beograd. Ništa nam neće vredeti ukoliko ne budemo imali još više dece, jer jedino na taj način ćemo imati budućnost i perspektivu. Znači samo sa decom i sa brigom o njima možemo da mislimo o Srbiji i o Beogradu gradu i republici sa perspektivom i budućnošću - rekao je Radojičić.

On je najavio da se 26. marta održava Evropski kongres koji se bavi populacionom politikom, tačnije bavi se neplodnošću - Želimo na tom sastanku da vidimo gde su Beograd i Srbija i kako ćemo da pomognemo našim građanima koji imaju probleme sa plodnošću da reše taj veliki problem. Vrlo mi je važno da mi kao Grad i kao Republika damo svoj doprinos, a Beograd će u narednom periodu tražiti moduse kako da tim ljudima pomogne - rekao je gradonačelnik i dodao

- Kao što znate Grad Beograd se bavi time da pomogne i porodiljama i deci i ovo što Opština Palilula radi je samo jedan doprinos toj zajedničkoj politici koju vode Opštine i Grad Beograd.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA