≫ 

Lopov u Mladenovcu krao kameru na pružnom prelazu, ali nije ni slutio da ga sve vreme snima još jedna (VIDEO)

Krađa se dogodila na novoizgrađenom prelazu u Mladenovcu

  • 5

Na novoizgrađenom putnom prelazu Pijaca u Mladenovcu, koji je pre samo dvadesetak dana pušten u rad, lopov je ukrao sigurnosnu video-kameru.

Kako je saopšteno iz Infrastrukture železnice Srbije, kamera je ukradena u noći između 18. i 19. marta, tridesetak minuta posle ponoći. Navodi se da je lopov došetao do putnog prelaza, obukao radno odelo, popeo se na reflektorski stub, skinuo video-kameru i odšetao sa mesta krađe.

Za svega desetak minuta sa novog putnog prelaza u Mladenovcu odneta je video-oprema. Kradljivac pritom nije znao da ga je snimila druga sigurnosna kamera na ovom putnom prelazu.

Infrastruktura Srbije priprema krivičnu prijavu, koju će uz ovaj snimak dostaviti nadležnim organima.

Navodi se da ovom krađom nije samo naneta materijalna šteta zbog ukradene kamere, već se bez sigurnosnih snimaka sa novog putnog prelaza ne može na pravi način pratiti stanje bezbednosti železničkog i drumskom saobraćaju na ovom mestu.

Dodaje se da je u najsavremeniji automatizovani putni prelaz "Pijaca" u Mladenovcu, Infrastruktura železnice Srbije uložila oko 20 miliona dinara i izgradila ga upravo zbog potreba građana ovog naselja.

"Infrastruktura železnice Srbije" očekuje da će lopov brzo biti pronađen i kažnjen.

VIDEO: Žena sa saksijom ušetala u kafić i odnela barsku stolicu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    21. mart 2019 | 10:48

    Kod krađa poklopaca sa šahtova, seče kablova,krađe saobraćajne signalizacije pa i kod ovog slučaja, najveći problem je pravno tumačenje dela prema vrednosti ukradene stvari umesto prema mogućim posledicama. Kada ovakvi slučajevi budu tretirani kao teroristički akt usmeren na teško ugrožavanje bezbednosti ljudi, za koje se ide na dugogodišnju robiju, onda će i obim ovog bezobrazluka biti manji.

  • Kroki

    21. mart 2019 | 10:51

    Treba ga vezati za taj stub jedan dan, za upozorenje drugima.

  • Laki

    21. mart 2019 | 11:06

    20 godina robije sa teskim radom. Odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA