Vesić: Surčin postaje najperspektivnija opština u Beogradu (FOTO)

Vesić je naglasio da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje Auto-puta E763 kod Jakova

  • 12

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin – Dobanovci, koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Miloš Dangubić i v. d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković.

Vesić je istakao da se u blizini nalazi kompanija „Nelt” koja samo ovde zapošljava oko 700, a ukupno 4.000 ljudi, a obaveza Grada Beograda je bila da se obezbedi infrastruktura kako bi oni mogli da nastave da se razvijaju.

– Ova ulica, čija je vrednost oko 126 miliona dinara, govori vrlo jasno o tome koliko se opština Surčin razvija i menja. Ona će se narednih decenija najbrže razvijati i biti najbolje mesto za život u Beogradu. Ovde se stalno grade nove fabrike koje otvaraju nova radna mesta i to je suština naše politike – istakao je Vesić.

Foto: beograd.rs

On je dodao da izgradnja ove ulice nije velika investicija, ali je njena uloga velika kada se ima u vidu da omogućava nastavak novih investicija.

Vesić je naglasio da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje Auto-puta E763 kod Jakova.

– Upravo je potpisan ugovor sa Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je krenulo u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga se kreće sa izgradnjom, čime će taj problem koji dugo postoji biti rešen. Drugi projekat je fiskulturna sala u Dobanovcima, gde smo imali puno problema oko imovinsko-pravnih odnosa. U narednih dvadesetak dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda će gradski Sekretarijat za investicije pokrenuti tendresku proceduru za izvođača. Fiskulturna sala u Bečmenu biće završena u maju, a završava se i dom kulture u Dobanovcima – istakao je Vesić.

Foto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika je najavio da će opština Surčin dobiti i jedan novi vrtić, gde će boraviti oko 200 mališana, a za čiju će izgradnju u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender.

Vesić je podsetio da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja inače radi ovu saobraćajnicu, raspisala nedavno tender za uređenje tri centralna trga u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci i da na taj način Surčin postaje jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da je ova opština primer dobre i efikasne saradnje republike, grada i opštine.

Foto: beograd.rs

– Rešili smo tako i problem petlje na obilaznici, priključenje na auto-put u Jakovu, pitanje nacionalnog stadiona. Sve to upućuje da će Surčin, kao najmlađa opština koja na svojoj teritoriji ima auto-put, aerodrom, heliodrom, šume, reku Savu, postajati vremenom sve atraktivnija. Za opštinu je važna i adaptacija fiskulturne sale i doma kulture u Boljevcima, zatim fudbalski teren sa veštačkom travom u Dobanovcima, dom za lovce u Jakovu, marina u Progaru, autobuska stajališta i još mnogo drugih projekata koje opština radi iz svojih sredstava, a uz podršku Gorana Vesića i Grada Beograda – istakao je Stevan Šuša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    26. mart 2019 | 17:30

    To su vucic i mali rekli za grocku pre par godina... Vidim procvetala

  • Ivica

    26. mart 2019 | 19:32

    Generalno Surcin je i dalje selo i daleko od toga sto se predstavlja u javnosti,nerazvijeno totalno,gradski prevoz nula,svi najgori autobusi su na potezu 600,nema trzniog centra,nema normalne trgovine,nema prevoza koji povezuje sporedne ulice,postalo je prenatrpano od divlje gradnje,put koji vodi prema nbgd je postao veoma opterecen alternativi put u vinogradskoj je u ocajnom stanju,neiskoriscena je reka u svim selima ita...sve je to sarena laza za ovaj naivan narod..,

  • Ivica

    26. mart 2019 | 19:51

    Bitno je da grade stadion koje ce biti na sred njive i koji neznam cemu ce sluzit4,pola surcina prodali arapima,kanalizacija prica za sebe,nema covek gde kafu da popije i da izvede dete da se igra,za najobicniju kupovinu se ide na nbdg,dzaba novi dom zdravlja kad su lekari nula,vrtica 2,kineskih radnji 3,i na svakom cosku aman,gde su velike trgovine,toliko o opstini...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA