≫ 

12 pasa ostavljeno na deponiji na Petlovom brdu: Čopor je u kritičnoj situaciji, pomoć im je hitno potrebna (FOTO)

Ostalo je ukupno četiri šteneta i osam odraslih pasa koji su u veoma lošem stanju

  • 9

Nekoliko štenaca ostavljeno je na smetilištu na Petlovom brdu, a o njima se već danima staraju lokalci, koji im donose vodu i hranu.

- Hitno potrebna pomoć za čopor ostavljenih pasa sa deponije na kružnom putu, na Petlovom brdu. Locirani su na samom obodu puta i preti im opasnost od automobila kao i od trovanja iz okolnih favela. Ukupno je bilo osmoro štenaca, od kojih smo jedno već zatekli mrtvo, dva su uginula u međuvremenu, a jedno je udomljeno. Ostalo je ukupno četiri šteneta u jako kritičnoj situaciji i još i osam odraslih pasa - napisala je na Fejsbuk grupi "Horor na Pevcu" jedna korisnica.

Kako je dodala, za životinje se traži privremeni smeštaj ili trajno udomljenje.

- Potrebna su još sredstva za troškove veterinarske nege, Anima-Strate vitamini (sirup ili tablete), kvalitetnija hrana za štence, sredstva za čišćenje od unutrašnjih i spoljašnjih parazita, pomoć oko sterilizacije, sedalin pasta - napisala je ona.

Svi koji žele da pomognu ovim psima, više informacija o načinima mogu pronaći na pomenutoj Fejsbuk grupi.

VIDEO: Svinjskim mesom truju pse po Lazarevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    29. mart 2019 | 10:18

    Jooooj Bože dragi, gde će im duša?

  • Mala Mira

    29. mart 2019 | 09:50

    Ima mnogo napuštene i ostavljene dece... Da li neko njima daje medijski prostor i novčanu ili već bilo koju pomoć kao što se daje životinjama... Došli smo do toga da su nam životinje bitnije od ljudi i dece... U šta se to pretvaramo...

  • zaključak

    29. mart 2019 | 16:24

    Drzava koliko isplaćuje ljude zbog ujeda pasa,bolje bi bilo da naprave u svakom mestu,gradu ,azil i daje taj novac ...npr.u jednom zatvoru ostavljaju pse kod zatvorenika , oni koji su sposobni da ih dresiraju i druze se sa njima ,ili eventualno ih udome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA