Irena Vujović na sastanku sa 100 dama iz čitave Srbije: Stop nasilju nad ženama u svakom smislu

Vujović je rekla da je neophodno da se u svakoj opštini formira savet za rodnu ravnopravnost, jer je to jedini način da se čuje glas svake žene u Srbiji

  • 35

Današnji radni sastanak za rodnu ravnospravnost u proširenom sastavu održan je sa ciljem kako bi predstavnice opština iz cele Srbije iznele ono što ih najviše brine, rekla je danas predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović nakon održanog sastanka u Starom dvoru.

Vujović je rekla da je neophodno da se u svakoj opštini formira savet za rodnu ravnopravnost, jer je to jedini način da se čuje glas svake žene u Srbiji.

- Upravo rad lokalnih saveta sa Gradom Beogradom uz kontiunirane akcije može da donese rezultete i sistemska rešenja u oblasti rodne ravnopravnosti - dodaje Vujović.

Foto: Beoinfo

Ona objašnjava da rodna ravnopravnost više nije deklarativna, samim tim što nam je na čelu Narodne skupštine žena i Vladu Srbije takođe vodi žena.

- Sve su to žene koje se nalaze na nekoj odgovornoj funkciji i imaju zadatak da pomognu ženama, da im damo podršku kako bi se one odvažile i učestvovale u svim sverama društvenog žzivota", dodaje Vujović.

Glavna tema danšnjeg sastanka je bilo nasilje nad ženama i na koji način se izboriti sa tim problemom.

Foto: Beoinfo

- Stop nasilju u svakom smislu i kada se radi o porodičnom nasilju, ali i o ekonomskom osnaživanju žena što je preduslov da se nasilje spreči - dodaje Vujović.

Ona napominje da žene koje su na nekim političkim pozicijama protivnici nazivaju pogrdnim imenima i dodaje da onog trenutka kada ženu koja je na odgovornoj funkciji, koja se bavi i novinarskim poslom, vređaju, udaraju ili zlostavljaju - mora da se reaguje.

Foto: Beoinfo

- Žene su danas pokazale da se ne plaše raznih mediokriteta koji ih vređaju, da će još jače i vrednije raditi i da će se boriti za svoja prava. To što nas vređaju, to govori o njima - rekla je predsednica Saveta.

Ona je osudila takav vid odnosa i istakla da posedno osuđuje kada to rade, kako je rekla, "tajkuni Ðilas i Jeremić, fašista Boško Obradović, Trifunović, odnosno svi oni koje je narod zapamtio po svojim zločinima".

Foto: Beoinfo

Sastanku je prisustvovalo 100 žena iz cele Srbije, a podršku im je dao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    29. mart 2019 | 21:25

    Žene su pokazale da se ne plaše raznih mediokriteta koji ih vređaju i napadaju.

  • goksi

    29. mart 2019 | 20:39

    Stop nasilju!

  • Tanja

    29. mart 2019 | 22:45

    O ovoj temi se uvek može mnogo više pričati ali se svakako ne sme stati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA