Na VMA otvoren molitveni prostor za islamske vernike (FOTO)

Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama

  • 9

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je otvoren bogoslužbeni prostor za pripadnike islamske veroispovesti.

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je da je danas poseban momenat u kojem svedočimo činjenici da živimo u društvu u kojem se poštuju prava.

Foto: Tanjug/VMA/Goran Stanković

- U centru interesovanja i pažnje svih nas, bez obzira na to kojom se profesijom bavimo, da li brinemo o bezbednosti ili zdravlju, jeste čovek i svi smo zajedno na jednom velikom zadatku - izjavio je Nasufović.

Državni sekretar Ministarstva odbrabne Aleksandar Živković naglasio je da je otvaranje molitvenog prostora za islamske vernike u VMA značajan događaj za sve pripadnike sistema odbrane islamske veroispovesti, ali i za sve članove islamske verske zajednice, koji u VMA dolaze svakodnevno.

Foto: Tanjug/VMA/Goran Stanković

Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama.

- Otvaranjem još jednog bogoslužbenog prostora u velikom sistemu kakav je sistem odbrane, odajemo priznanje religiji kao partneru za izgradnju stabilnosti i mira - istakao je Živković.

Foto: Tanjug/VMA/Goran Stanković

Povodom otvaranja trećeg bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Sbije, uručena su priznanja ministru odbrane Aleksandru Vulinu, državnom sekretaru Aleksandru Živkoviću, načelniku Uprave za vojno zdravstvo brigadnom generalu dr sci. med. Uglješi Jovičiću i načelniku VMA pukovniku prof. dr Miroslavu Vukosavljeviću, saopštila je VMA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brko

    30. mart 2019 | 07:45

    Samo udovoljavate njihovim zahtjevima tu nema kraja jer ce to isto traziti i u zgradi skupštine i vlade

  • SRBIKA

    30. mart 2019 | 08:36

    Ovo je neverovatno, dal je moguce ovo, pa imaju dzamije nek se mole,på ni u Tursku nemaju u bolnici dzamij, dovedite Odzui neka vice sa terase Bilnice, nemogu da verujem.

  • Državo reaguj

    30. mart 2019 | 11:01

    Na vma se počeli lečiti svi sem srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA