Odata počast žrtvama ratova 90-ih

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić položio je venac na spomen-obeležje na Savskom trgu

  • 0

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić položio je venac na spomen-obeležje žrtvama rata i braniocima otadžbine iz ratova 1990–1999. godine na Savskom trgu.

Povodom obeležavanja 22. godišnjice od početka oružanih akcija na prostoru bivše Savezne Federativne Republike Jugoslavije, vence su položili i predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, Udruženja ratnih vojnih invalida grada Beograda i Vlade Republike Srbije.

– Danas obeležavamo datum kada su 1990. godine počeli ratni događaji na prostoru bivše Jugoslavije. Ovi događaji su obeležili devedesete godine prošlog veka i doneli velike žrtve, kojima danas odajemo počast. Svih onih koji su položili živote braneći svoju otadžbinu sećamo se uz želju da se takvi događaji i takva vremena nikada više i nigde ne ponove – rekao je Zoran Alimpić.

Željko Vasiljević, sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, istakao je da zahvaljujući inicijativi grada Beograda danas na Savskom trgu postoji mesto na kom može da se oda počast žrtvama i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine.

(Telegraf.rs / Foto: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA