Misterija "lica sa poternice" iz autobusa 92: Vozač je dobio čudan SMS, pa zakočio i obratio se putnicima. Kolege veruju da je to bila neslana šala

Nije intervenisala policija, niti je iko pobegao iz autobusa nakon tvrdnje vozača da je unutra "lice sa poternice"

  • 7

Vozač koji je sinoć naprasno zaustavio autobus na liniji 92 u Makišu i prepao putnike pričom da je neko među njima lice sa poternice, tvrdi da je dobio SMS dojavu, nezvanično saznaje "Telegraf".

Međutim, on nije rekao ko mu je poslao SMS ni kakav je bio sadržaj ove očito lažne dojave, a kada su ga u firmi pitali šta se dogodilo imao je dve verzije priče.

- Najpre je ispričao da je dojavu dobio preko sistema koji je vezan sa Operativnim centrom, ali kada se ispostavilo da Sekretarijat nije poslao takvu poruku, vozač je počeo da govori da je od nekoga primio SMS - kaže naš izvor.

A bilo je i te kako neprijatno, ispričala nam je putnica koja se sinoć zatekla u ovom autobusu.

- Vozač je odjednom stao, rekavši da je obavešten da je u autobusu neko za kim policija traga, kriminalac, te on mora da čeka. Pa kada stignu policajci, onda će krenuti. Rekao je i da će nas policija pretresti - rekla je putnica Marija za "Telegraf".

Foto: Čitalac Telegrafa

Neki putnici ostali su u šoku, ali drugi su ubrzo shvatli da je ovaj potez potpuno apsurdan i krenuli u svađu sa vozačem. Jer, da je neko od njih zaista bio na poternici, sigurno bi se dao u beg.

Nakon rasprave vozač je normalno nastavio da vozi. Nije došla policija, niti je iko pobegao iz autobusa.

- Neobično je što se vozač ovako obratio putnicima. Pa, on i da je imao takvu informaciju sigurno nije trebalo da ustane, da na sav glas to kaže. Uznemirio je putnike, a da se u autobusu zaista nalazio kriminalac, onda bi to zaista bio problem. Je l' trebalo još i da otvori vrata, pa da onaj ko je na poternici sam izađe napolje? Dovoljno bi bilo da je pritisnuo panik taster i policija bi intervenisala - kaže jedan od njegovih kolega s kojim smo razgovarali.

Putnici su bili i uplašeni i zbunjeni, a zabrinuli su se i da li je vozač možda bio pijan, neuračunljiv ili je imao neki drugi psihički problem.

- Verovatno se samo zbunio, naprasno i burno reagovao, a pretpostavljam da je sve bila neslana šala koju mu je priredio neki prijatelj. Nije bilo nikakvog grubog propusta, nije učinjena nikava šteta, pa je on normalno nastavio da radi danas - objašnjava kolega.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA