Vaspitačice očajne: Vrtići su natrpani, plate male, živimo od danas do sutra, u kreditima i dugovima! (VIDEO)

Dok su iščekivali dolazak predsednice Sindikata obrazovanja Srbije, Valentine Ilić, okupljeni vaspitači su tvrdili da su ucenjeni

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nina
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Jox

    30. april 2019 | 14:56

    Podrska za vaspitace ,moje dete se preporodilo od kada ga ne cuvaju babe i dede ,promena je ogromna na bolje :) .Sto se mene tice 100hiljada plata je realna to je oko 2000 po detetu kao minimum

  • Milena

    19. april 2019 | 12:56

    Ja sam sa porodiljskoh otisla na trudnicko. I imam platu sa višom 46000. Uslovi su strašni. Nema materijala za decu u vrtiću. Sve moraju roditelji da nabavljaju. Grupe su sa po 30% više dece i to država dozvoljava. Ne postoji ni u jednom vrtiću pedijatrijska sestra koja će vratiti decu koja su bolesna kući da se ostali ne bi zarazili, tako da detca idu par dana, zaraze se, nema ih dugo dok se ne oporave i onda sve tako u krug. vrtići su, jer ih ima premalo, a dece previše, legla zaraze i bolesti. Vaspitači nemaju nikakve načine da se izbore sa decom, plus inkluzija koja je na štetu deci sa posebnim potrebama, ostaloj deci i vaspitačimka. Država nije svakom detetu dodelila ličnog asistenta jer bez njega se sve svodi na maltretiranje vaspitača i ostatka grupe. Roditelji bahati i nevaspitani tako da je ovaj divan i častan posao postao prava noćna mora. Učiteljski fakultet štancuje vaspitače i učitelje izarađuje na njihovom školovanju čime je stvorena nezdrava atmosfera u kojoj smo svi zamenjivi i nepotrebni. Dno dna "država" pa i mi u njoj.

  • Zorica

    12. april 2019 | 14:28

    Slusala sam u autobusu razgovor dve vaspitacice. Zali se jedna kako joj je tesko da cuva decu. A druga joj odgovara"Znas sta ja radim? Otvorim prozore,napravim promaju i deca se razbole. I tako prepolovim broj dece. "Ja sam bila u soku. A u jednom vrticu preko puta kancelarije gledam pljusti kisa a nekoliko malisana napolje. A moja koleginica tu dovodi cerkicu,i ja joj kazem. Ona ode i njena cerkica se prehkadila i prebacila je u drugi vrtic. Toliko o savesnim vaspitacicama,cast izuzetcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA