Solidarna pomoć za zaposlene u komunalnom sistemu grada: Do kraja juna stiže ozbiljna novčana "injekcija" (FOTO)

Vesić je nakon sastanka u izjavi podsetio da u komunlnom sistemu ima oko 21.000 zaposlenih, bez koji, kako je naveo, Beograd ne bi bio uređen, a službe efikasne

  • 2

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović održali su danas redovan sastanak sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata komunalnog sistema grada. Vesić je najavio da će solidarna pomoć od 41.800 dinara, koju će dobiti svi zaposleni u ovom sistemu, biti isplaćena do 30. juna.

On je nakon sastanka u izjavi podsetio da u komunlnom sistemu ima oko 21.000 zaposlenih, bez koji, kako je naveo, Beograd ne bi bio uređen, a službe efikasne.

– To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima i nisu zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo sa njima dijalogom jer su sindikati naši partneri. Beograd je naša zajednička kuća i zajedno je izgrađujemo. Isplatom solidarne pomoći pokazujemo da smo kao grad zahvalni za posao koji oni obavljaju – istakao je Vesić.

Foto: Skupština grada Beograda

Zamenik gradonačelnika je istakao i da je dogovoreno da se na sledećoj sednici Skupštine grada ustanovi Dan komunalne delatnosti Grada Beograda, a sindikati će dati svoj predlog.

– To će biti dan kada treba da se priča o komunim delatnostima, građani će moći da vide opremu koju imaju komunalnci, te da će se sa ponosom pokazati sve ono što oni jesu – naveo je Vesić.

Foto: Skupština grada Beograda

Jedna od tema razgovora bila je i obaveza koju je grad naložio komunalnim preduzećima sa više od 1.000 zaposlenih da do kraja godine otvore po vrtić. Vesić je rekao da su neka preduzeća već počela da funkcionišu na taj način. To je dodatna pogodnost za ljude koji rade u ovom sistemu, naglasio je Vesić.

On je dodao i da se razgovaralo o ulaganjima grada u komunalni sistem i najavio da se sutra otvara tender za kupovinu između 230 i 250 novih autobusa, a plan je da se do kraja godine kupi još 50 zglobnih iz Ikarbusa i do kraja februara 2020. godine još toliko.

Foto: Skupština grada Beograda

Predviđeno je, znači, da se za manje od devet meseci nabavi između 330 i 350 vozila za javni gradski prevoz. Osim toga, sva preduzeća dobijaju i novu opremu.

Predstavnici sindikata dele stav sa gradom da se Beograd uspešno razvija, te da grad pokazuje veliko poštovanje prema radnicima komunalnog sistema.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    11. april 2019 | 18:20

    A jel moze nesto van Beograda da se udeli, valjda smo svi gradjani Srbije a ne samo gradjani Beograda!? Nije ni cudo sto se svu odcepise od Beograda

  • Valjevo

    11. april 2019 | 19:50

    Moja plata u javnom komunalnom preduzeću u Valjevu je 30.000 din za 18 godina radnog staža i ne dobijam nikakve injekcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA