Za vikend podela PVC kanti palilulskom naselju Braća Marić

JKP „Gradska čistoća“ će tokom vikenda 13. a 14. Aprila početi sa podelom PVC kanti za nešto više od 200 domaćinstava palilulskog naselja Braća Marić

  • 0

Sugrađanima će na upotrebu biti predato više od 400 kanti za potrebe odlaganja klasičnog komunalnog, ali i kante za odlaganje reciklabilnog otpada.

Svako domaćinstvo dobija po dve PVC kante. Plavu namenjenu odlaganju reciklabilnog otpada, a zelenu odlaganju klasičnog kućnog smeća. Kante su zapremine 240 litara, a akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejnere. Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu usluga.

Kante su namenjene samo za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega se apeluje na njihove nove vlasnike da kante ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela i žara, jer to dovodi do trajnog oštećenja kante koju će morati da zamene o sopstvenom trošku.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8.00 do 14.00 časova tokom ovog vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće“ nemaju pravo da ulaze na privatan posed. Iz tog preduzeća obaveštavaju sugrađane da svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti Pogonu Palilula kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA