≫ 

Preokret u slučaju profesora koji je ošamario učenicu: Pokreće se postupak protiv dvoje đaka

Profesor fizike, Zoran Obradović, pre nekoliko dana je najavio da će protiv dvoje učenika podneti krivičnu prijavu i u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost

  • 52

Profesor Sedme beogradske gimnazije, koji je ošamario učenicu tokom časa fizike podneo je zahtev za prestanak radnog odnosa, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a danas se saznalo i da će disciplinski postupak biti pokrenut i protiv dvoje učenika.

Kako piše dnevni list "Danas", direktor ove gimnazije, Miroslav Markićević, izjavio je da je protiv dvoje učenika Sedme beogradske gimnazije pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, koji mora da bude okončan u roku od 30 dana.

"Danas" je preneo reči Markićevića da je učenica verbalno provocirala profesora, koji joj je zatim udario šamar, a potom je na njega fizički nasrnuo učenik.

List dalje navodi da je "protiv ovo dvoje učenika" direktor pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak. Još dvoje učenika, dečak i devojčica su reagovali, ali su oni prišli da ih razdvoje.

Direktor Markićević je za "Blic" kratko izjavio da se "ovim ništa ne prejudicira, već se ispituju okolnosti". On nije želeo da ni da komentariše da li ovo znači da je i protiv ošamarene devojčice pokrenut postupak.

Profesor je još prošle nedelje najavio da će tražiti da se protiv učenice pokrene krivični postupak/ Foto: Privatna arhiva

- Ne mogu da to da komentarišem jer su deca maloletna - kratko nam je rekao direktor Sedme beogradske gimnazije.

Profesor fizike, Zoran Obradović, pre nekoliko dana je najavio da će protiv dvoje učenika podneti krivičnu prijavu i u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

Podsetimo, ovi disciplinski postupci posledice su incidenta koji se dogodio u Sedmoj beogradskoj gimnaziji prošlog četvrtka, kada je profesor fizike Zoran Obradović na času ošamario učenicu drugog.

Prema dosadašnjim navodima, devojčica je, nezadovoljna ocenom na kontrolnom, provocirala profesora, a on tvrdi i da ga je uštinula.

Nakon toga, profesor ju je udario, kako i sam priznaje, a zatim su se i drugi učenici uključili: kako da zaštite drugaricu, tako i da razvajaju zavađene.

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MT

    23. april 2019 | 16:32

    Profesor je uradio baš onako kako je trebalo. Na žalost mnogo se dopušta djacima i roditeljima. Profesori su degradirani i bez autoriteta. Sistem nam je NULA. Prosveta, pravosudje, zdravstvo je katastrofalno. PRAVDA ZA PROFESORA I SVE OSTALE KOJI SE NADJU U NEMILOSTI UČENIKA I RODITELJA.

  • Niki

    23. april 2019 | 15:51

    Trebalo bi ih sve koji su ucestvovali dobro kazniti i da se deca vise ne bahate i promeni se zakon i da im se do znanja da i Profesori imaju svoja a ne da ih djaci naj gore vredjaju,provociraju na najgori moguci nacin,prete im,ima i gde nasrcu na Profesore,otimaju im Dnevnike pa cak se i desavalo da ih udare a oni moraju da cute i ne reaguje a pritom ih roditelji uce da su zasticeni i brane ih!!!Nemaju osnovnu kulturu,cast izuzecima jer ima dobre dece!Svi u Prosveti rade za bedne plate i neka od 30.ucenika,njih desetoro ometa cas o cemu mi pricamo!Menjati zakon i zastititi Prosvetare!Nekada se znalo ko je ko i sta je falilo nama starijima?Imali smo postovanje,kulturu i znalo se na casu kako se ponasa a i mi smo pricali pa i po neku glupost napravili ali isto tako bilo je uzajamnog postovanja izmedju Đaka i Nastavnika i oni su bili tu da nas usmere kada napravimo glupost,doduse bilo je malo za zuluf da povuku pa sta nam fali,zavrsili skole,fakultete,radimo posteno,stekli smo kulturu i vaspitanje,imamo svoje porodice,saradjivali su u svemu roditelji i Nastavnici i nikome od nas ne fali glava sa ramena!Ovoj deci je sve dopusteno i da se razumemo ja imam decu,starije dete ima 23.god.i roditelji bi trebali biti samo realni i da nestite svoju decu i pidrzavaju kada su kriva i kada bi vise saradjivali sa Uciteljicama,Nastavnicima i Profesorima i preduzimali odredjene mere bilo bi drugacije!Roditelji veruju svojoj decu a nisu ni svesni da su deca u Vrticu i Skoli totalno drugaciji nego kod kuce a to je ogroman problem i kasno bude kada odrastu!I cesto kada dodju u skolu i kazu im vase dete je takvo i takvo,roditelj ne veruje i uvek je recenica"MOJE DETE",nema sanse,pa ono je kod kuce divno i mirno i eto problema!Dragi roditelji vise vremena posvetote svojoj deci,malo ih pratite kada izadju pa ce te videti pravu sliku svog deteta!!!

  • 7 7 7

    23. april 2019 | 15:07

    Pravda za profesoraa. 👊👊👊👊👊👊👊👊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA