≫ 

Staropramen Street Food Festival – Beograd u ritmu trendova svetskih metropola

Od 8. do 12. maja u jednom od najlepših i najomiljenijih parkova Beograda, Tašmajdanu, odigraće se prvi „Staropramen Street Food Festival“

  • 0
Foto: Promo

Beograd će tako, poput nekih svetskih metropola, dobiti na pet dana u maju svoju oazu uživanja u hrani, pozornicu svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti kulinarski virtuozi, oni koji umeju da vam u duhu života u gradu, u kratkom roku spreme zdrave zalogaje, koje možete konzumirati brzo i nastaviti dalje svoj poslovni dan ili uživati sa porodicom u popodnevnoj šetnji.

U centralnom delu Tašmajdanskog parka, uz besplatan ulaz i obezbeđena mesta za sedenje, svakog dana od srede 8. maja do nedelje 12. maja, u periodu od 10h do ponoći, najveći poznavaoci i majstori kuhinje biće vam ne samo dostupni za pripremu najukusnijih zdravih obroka, već ćete moći kroz različite radionice da od njih mnogo naučite i uporedite srpsku klasičnu kuhinju sa bilo kojom koju možete zamislti, od japanske i američke, pa do italijanske ili libanske.

Mogućnost da na ovom jedinstvenom prostoru probate i po prvi put neka od čuvenih jela o kojima ste ranije samo čuli, ali niste bili u prilici da ih konzumirate, možete pretvoriti u najbolji provod i mini gastro putovanje- od autentičnog američkog burgera od najboljeg mesa dstupnog na tržištu, japanskog sušija, austrijske kobasice, egzotičnog tajlandskog pad taija, orijentalnog libanskog khebeza, šavarma i falafela, preko italijanske pizze, kakvu do sada niste probali, sveže pripremljene obrok salate, veganskih ćevapa, ali i onih nadaleko čuvenih sarajevskih, uz najbolji sladoled i kolače premium kvaliteta.

 
 
 
View this post on Instagram
Partner našeg festivala i obavezan partner svake dobre klope Staropramen! 🍻A post shared by Street Food Festival (@streetfoodfestivalbg) on

Sigurni smo da će posebnu pažnju posetilaca, laika i znalaca, privući „Island Kichen“ program, uz predstavljanje kvalitetnih priča o hrani, kroz koji će najpriznatiji majstori kuhinje, u jednom otvorenom prijateljskom konceptu, uz muziku i ćaskanje, pripremati najlepša slatka i slana iznenađenja za nepca svih posetilaca „Staropramen Street Food Festivala“. Promovisaćemo i novu kuhinju Balkana - „New Balcan Cuisine“ koncept, koji menja razmišljenja o hrani, o načinu pripreme i konzumiranju, prilagođavajući najbolje od tradicionalnog sadašnjem vremenu i potrebama, uz čuvanje i poštovanje izvornosti.

Da Beograd u srcu grada dobije ono što imaju Njujork, Tokio, Džakarta, Kopenhagen, Sidnej, a da to bude prepoznatljivo u godinama koje dolaze, kao nešto autentično i naše, „Staropramen Street Food Festiva“pratiće i adekvatan muzički program u okviru koga će nastpiti – „Texsas Flood“, „Fado Trio“, „Ksenija Kuljača Trio“, „Emy Whine House Tribute“I mnogi drugi, i to uz DJ podršku u pauzama nastupa bendoa svakog festivalskog dana.

Na samom otvaranju festivala, 8. maja nastupiće jedan od najpopularnijih i najtraženijih mladih bendova u Srbiji IRIE FM.

Staroptamen Street Food Festival” pokreće i društveno odgovornu akciju u okviru koje će kupovinom posebnog poslužavnika-suvenira svaki kupac donirati 100 dinara za socijalno ugrožene.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA