• 8

Šta radite to, deco? Dva dečaka se okačila na zadnji deo autobusa na liniji 52 i tako se vozila po Ceraku (VIDEO)

Momak koji je postavio ovaj snimak, a i oni koji su ga pogledali pitali su se šta je zanimljivo u ovoj dečijoj igri i kako već malo starijoj deci nije jasno da rizikuju svoje živote nekim "igricama"

  • 8

Dečiji nestašluci ponekad mališane izlažu do samih granica opasnosti, a šta uraditi kada vidite dečake koji se voze okačeni za zadnji deo gradskog autobusa?

Jedan takav slučaj zabeležio je Beograđanin Slobodan, te ga podelio na društvenim mrežama, a mnogi korisnici ostali su zapanjeni ovom "dečijom igrom".

Dvojica tinejdžera uhvaćena su dok su se zakačeni za vozilo linije 52 vozikali po Ceraku. A onda su na semaforu, kada je autobus stao, obojica sišla smejući se.

Momak koji je postavio ovaj snimak, a i oni koji su ga pogledali pitali su se šta je zanimljivo u ovoj dečijoj igri i kako već malo starijoj deci nije jasno da rizikuju svoje živote nekim "igricama". Potom se poteglo pitanje i ko je tu kriv? Možda ipak samo roditelji?

Ne može a da ne bude upitno i to ko bi prilikom potencijalne nesreće, da se dogodila, bio kriv? Vozač ili deca? Ili opet roditelji?

VOZILA KOCNICE OKANOVIC

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

KAZNE ZA DECU IPAK POSTOJE

Damir Okanović iz Agencije za bezbednost u saobraćaju, rekao nam je da kazne za ovakav prekršaj postoje, te da ih plaća svako lice.

- Kazna za lice koje se vozi na spoljnom delu autobusa iznosi 5000 dinara - rekao je Okanović.

Na naše pitanje o tome ko bi snosio odgovornost da je nastala nezgoda, on je rekao da je pitanje eventualne nezgode jako složeno pitanje, te da zavisi od različitih faktora i okolnosti.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Komentari

  • Cuca

    Ovo nisu deca ovo su klipani kojima treba usi izvrnuti !!!

  • Тодорић

    Вероватно им је деда причао како је то радио када је био њихових година

  • Ujka Zitko PFK

    Da ih uhvatis i da ih pitas zbog cega ste se majmunisali na autobusu,oni bi ti rekli: ne znam,bilo mi dosadno kod kuce pa izasao malo da ubijem dosadu.Mozak ko kolibri.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima