"Grad Evrope" sutra u Beogradu: Zabava, znanje i zanimljivosti za odrasle, za najmlađe - kvizovi i takmičenja

Na Trgu Nikole Pašića čekaju vas tri zone sa različitim sadržajima

  • 0

Manifestacija "Grad Evrope", koja je deo proslave Dana Evrope kroz kampanju #EUzaTEBE, održava se u subotu, 11. maja od 11 do 17 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Organizatori manifestacije vas pozivaju da se pridružite u nekoj od tri zone sa različitim sadržajima:

I - Štandovi zemalja članica EU, na kojima će posetioci moći da se upoznaju sa zanimljivostima vezanim za njihovu kulturu, kuhinju, istoriju i saradnju sa Srbijom. Sa centralne bine zemlje članice će se predstavljati muzičkim i scenskim nastupima

II - Teren za basket "3 na 3" po FIBA pravilima. Srbija je zemlja košarke i ovog leta, zajedno sa Letonijom, organizovaće Evropsko prvenstvo za žene u tom sportu, pa će postioci moći da vide i trofej koji će dobiti pobednik tog takmičenja. Dođite i slikajte se sa autentičnim peharom koji će pripasti pobednicama ovogodišnjeg evropskog takmičenja u košarci. Dobićete priliku da se oprobate u duelima za košarkaški tron. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

III - Prostor za najmlađe, gde će uz animatore moći da se oprobaju u kvizovima, slaganju Lego kockica, trkama, i drugim aktivnostima, uz najviši stepen bezbednosti. Radoznali će moći da vide i interesantne naučne eksperimente i da nauče nešto o svetu koji ih okružuje.

Predviđena su i zanimljiva mesta za selfije - slikanje na traktoru kojim promovišemo ulaganje EU u poljoprivredu, kao i izrada selfi-razglednica u okviru programa SelectEU.

Događaju će prisustvovati šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici i brojni predstavnici ambasada zemalja Unije, uz dečiji hor "Muzika nade".

#EUzaTEBE – naziv je krovne kampanje Delegacije EU u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Detaljne informacije o #EUzaTEBE na internet stranicama: www.europa.rswww.euinfo.rs kao i na profilima na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i Twitter. Pozivamo Vas da se priključite razgovoru

koristeći hashtag #EUzaTEBE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA