Nova dečja igrališta širom Beograda: Moderne sprave obezbediće bezbrižnu igru mališanima

- Sprave za igru dece su podeljene po uzrasnim grupama od 2 do 4 i od 5 do 12 godina, a u cilju inkluzije biće i sprave koje su prilagođene deci sa posebnim potrebama

  • 5

U želji da zelene površine grada učini ne samo lepim već udobnim i zabavnim za naše najmlađe sugrađane, JKP "Zelenilo-Beograd" proizvodi raznovrstan i funkcionalan mobilijar.

- Trudimo se da prostori namenjeni igri dece sadrže šaroliku opremu kako bi mališanima omogućili interesantnu igru koja će doprineti razvoju njihove motorike i mašte. Iz tog razloga, umesto starih sprava za igru, "Zelenilo-Beograd" u poslednjih pet godina, na javne zelene površine, ugrađuje nove, moderne dečje rekvizite - kažu iz ovog preduzeća.

Dečija igrališta, parkovi, sprave, klackalice, ljuljaške Foto: Promo

Usvajanjem standarda i donošenjem Zakona o standardizaciji, JKP "Zelenilo-Beograd" započelo je implementaciju i proizvodnju novog programa dečjih rekvizita. Tendencija je da se na svim igralištima stari rekviziti zamene novim.

"Zelenilo" se stara o 1314 dečjih igrališta na teritoriji Beograda, na kojima se nalazi ukupno 5077 rekvizita za igru dece.

- Ovi rekviziti se prave po nacrtima Biroa za projektovanje "Zelenila-Beograd", a proizvode se u stolarsko-bravarskoj radionici preduzeća i izrađeni su prema standardima koji propisuju bezbednosne zahteve u pogledu projektovanja, ugradnje i korišćenja - rečeno je u JKP "Zelenilo-Beograd".

Dečija igrališta, parkovi, sprave, klackalice, ljuljaške Foto: Promo

Prateći tendencije u dizajnu i novim materijalima u "Zelenilu" se proizvode rekviziti koji su svojim izgledom i bojama interesantni deci i motivišu ih na igru. Više modela klackalica, ljuljaški, njihalica, vrteški i tobogana zabavljaju mališane širom grada.

U korak sa savremenim trendovima, planirano je i proširenje proizvodnog programa.

- Sprave za igru dece su podeljene po uzrasnim grupama od 2 do 4 i od 5 do 12 godina, a u cilju inkluzije, proizvodimo i ugrađujemo i sprave koje su prilagođene deci sa posebnim potrebama.

Dečija igrališta, parkovi, sprave, klackalice, ljuljaške Foto: Promo

Na svim novoizgrađenim igralištima su postavljene table sa informacijama kom uzrastu su namenjeni ugrađeni rekviziti. Ispod rekvizita se ugrađuje i odgovarajuća podloga, koja zadovoljava sve kriterijume propisane standardima bezbednosti.

Dečija igrališta, kao rezultat svih ovih delatnosti JKP ''Zelenila-Beograd'' postala su su bezbednija, funkcionalnija i omiljena mesta za igru malih Beograđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. maj 2019 | 19:20

    A u batajnici moras sa detetom da pesacis 3km do prvog parka ...Na celoj desnoj strani Batajnice ni jedan park za decu nema...

  • V

    10. maj 2019 | 18:24

    Pa da za beogread nego sta. Kad bi vam pokazao slike igralista u Leskovcu ne znam sta bi radili plakali ili smejali.

  • Aca Bg

    10. maj 2019 | 21:02

    U međuvremenu, deca iz prigradskih naselja će se igrati u blatu jer njima niko od nadležnih ne može da obezbedi normalno igralište.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA