Nove kante za kvalitetniju uslugu i doprinos ekologiji: "Gradska čistoća" počela da postavlja reciklažno-komunalne setove

Odvajanjem otpada po kategorijama smanjiće se prisustvo smeća koje može da se reciklira u komunalnom otpadu

  • 6

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" otpočelo je sa akcijom postavljanja novih reciklažno-komunalnih setova na opštini Zvezdara, u ulici Bulevar kralja Aleksandra.

Nove reciklažno-komunalne kante se sastoje od tri otvora. Jedan otvor namenjen je za odlaganje plastike, aluminijuma i stakla, središnji deo služi za odlaganje papira, dok je treći otvor namenjen za komunalni otpad, sugrađanima će pomoći i upustvo koje se nalazi na samom reciklažno-komunalnom setu.

Kante Foto: Promo

Cilj projekta postavljanja setova u Beogradu je uvođenje evropskih standrada u rukovanju otpadom, kao i poboljšanje usluga koje JKP "Gradska čistoća" pruža sugrađanima. Odvajanjem otpada po kategorijama smanjiće se prisustvo reciklabila u komunalnom otpadu.

JKP "Gradska čistoća" je postavilo 44 reciklažno-komunalna seta u ulicama Bulevar kralja Aleksandra, Katanićevoj i Kralja Milana. U planu je ugradnja još u ulicama Resavska, Njegoševa, Svetozara Markovića i na Terazijama, a ukupan planiran broj je 94 novih reciklažno-komunalnih setova koji će biti ugrađeni na ovim lokacijama.

JKP "Gradska čistoća" se dugi niz godina bavi edukacijom sugrađana svih godišta o pravilnom odlaganju otpada kao i o značaju reciklaže, Pored klasičnih reciklažnih ostrva i podzemnih kontejnera za koje je izvršena prenamena u kontejnere za odlagalje reciklabilnog otpada, ovo je još jedan

način da se sugrađanima približi i olakša proces reciklaže. Pravilnom selekcijom otpada svi doprinosimo da naš grad bude lepši, a sredina u kojoj živimo čista i zdravija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    15. maj 2019 | 11:26

    Se radujemo !

  • Rastko

    15. maj 2019 | 11:26

    Bitno da ruka moze se zavuce u njih a za ostalo cemo se vec snaci.

  • Vlada

    15. maj 2019 | 19:20

    Opet neko na tenderu uzeo debelu lovu. Nađite ko je dobio tender i koliko je koštala kanta po komadu. Verovatno kao da je od prohroma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA