"Ovom manifestacijom našim seniorima ulepšaćemo život": Vesić najavio Sajam trećeg doba

On je istakao da bi društvo trebalo više da se bavi starim ljudima i da se njegova zrelost ogleda u tome kako se odnosi prema najmlađima najstarijima

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će 28. i 29. maja biti održan Sajam trećeg doba koji Grad Beograd organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na TV Studio B istakao da bi društvo trebalo više da se bavi starim ljudima jer se njegova zrelost ogleda u tome kako se odnosi prema i najmlađima i prema najstarijima.

- Ova manifestacija primer je za to. Svake godine Sajam ima nekoliko hiljada posetilaca s brojnim manifestacijama edukativnog i zabavnog karaktera i uz predstavljanje ponuda komunalnih preduzeća i Grada Beograda za starije sugrađane. Na taj način želimo da se zajedno radujemo s našim seniorima i da im pomognemo da ulepšaju svoj život - rekao je Vesić.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je rekao i da će novi Zakon o glavnom gradu doneti decentralizaciju i mogućnost da građani obave administrativne poslove tamo gde žive.

Gostujući u redovnoj rubrici "Pitajte zamenika gradonačelnika”, Vesić je precizirao da će nove nadležnosti opština u vezi s legalizacijom i izdavanjem građevinskih dozvola umnogome rasteretiti do sada nadležne sekretarijate.

- S druge strane, grad će dobiti neka nova ovlašćenja u oblastima poljoprivrede, zaštite životne sredine i slično. Prigradske opštine imaće ovlašćenja da donose urbanističke planove van planova generalne regulacije, jer imaju veliku potrebu da razvijaju pojedine delove - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je dodao da će lično institirati na tome da opštine počnu da osnivaju uslužne centre, kakav već postoji u Kaluđerici, čime bi građanima bilo omogućeno da završavaju poslove tamo gde žive.

Vesić je najavio i da će novi Zakon o Komunalnoj policiji, koji bi trebalo da se nađe na dnevnom redu skupštine u julu, omogućiti da Beograd ima više od tri stotine komunalnih policajaca.

- Postoje prigradska naselja u Beogradu gde nikad nije bilo komunalnih policajaca, iako bi trebalo da vode računa o komunalnom redu u čitavom gradu. Buka, para, neprijatni mirisi, smeće, psi bez povoca i brnjice, sve su to njihove nadležnosti, a na to se generalno ljudi najviše žale. Možete da budete sigurni da će veći broj komunalnih policajaca povećati komunalni red - istakao je Vesić.

Na molbu jednog od gledalaca, on je naveo da će se potruditi da se obeleži dan kada se desila najveća katastrofa na Dunavu - potapanje broda "Niš", kada je stradalo oko sto ljudi, i istakao da oni zaslužuju da se ne zaborave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA