Opština Voždovac najefikasnija u izdavanju elektronskih dozvola za gradnju

Brzina rešavanja građevinskih dozvola meri se na Doing business listi Svetske banke

  • 0

Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) svrstala je Gradsku opštinu Voždovac u sam vrh efikasnosti izdavanja e-dozvola za gradnju u periodu od 01. januara do 31. decembra 2018. godine.

Naime, u svom godišnjem izveštaju o izdavanju e-dozvola, a koji je obuhvatio sve opštine i gradove u Srbiji, NALED navodi da je GO Voždovac obradila 1.392 zahteva, sa procentom od 99 odsto rešenih zahteva (1.380). Od ukupnog broja orignalnih zahteva, čak 79 odsto je pozitivno rešeno, odnosno 21 odsto negativno.

Izveštaj obuhvata podatke o svim postupcima u sistemu e-dozvola i pokazatelj su efikasnosti rešavanja zahteva za izdavanje građevinskih dozvola, a koji utiču na uspešnost poslovanja u državi.

Brzina rešavanja građevinskih dozvola meri se na Doing business listi Svetske banke i utiče na konkurentnost u pogledu privlačenja direktnih stranih investicija i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Od svog osnivanja 2006. godine do danas, NALED je izrastao u najveću javno-privatnu asocijaciju koja okuplja više od 300 članova, sa velikom mrežom partnera koja broji preko 100 državnih institucija i međunarodnih organizacija, čime se se pozicionirao kao ključni sagovornik Vlade i Parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA