Ko je "Mojsije iz Borče" koji nosi krst sa porukom i prezire cipele? Ljudi u autobusu vole njegove lekcije, nazivaju ga bratinom i legendom

Loše reči o ovom čoveku nema

  • 3

Često viđen u autobusu na liniji 95, sedom gospodinu duge brade nadenut je status gradske legende. Sa sobom stalno nosi uloške cipela, o čemu i predaje saputnicima, i bojkotuje cipele, a po tome ga lako pamte sugrađani iz različitih krajeva grada.

- Obožavam ga, milina ga je slušati, za razliku od raznih dileja kakve viđas svakodnevno po Beogradu, ovaj čovek ima dikciju bolju od 80 odsto koje poznajem. Pritom, nije davež i priče su mu interesantne uvek. Nije napadan, on priča svoje, a ti ako hoćeš slušaj, mada te niko ne tera... - opisao ga je Nikola M. ispod fotografije na Fejsbuk stranici "Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva".

Dodaju da je "legenda", "bratina", misli i želi dobro, ima i nadimak "Gospodin Bangavi Prsti" s obzirom na to da, kako su pojedini prepričali, odjednom između dve stanice počne u autobusu da drži govor o ulošcima za cipele i o đonovima. "Čovek koji brine o našim stopalima", jezgrovita je rečenica o njemu.

Kruži priča i da je fakultetski obrazovan, nekada je bio profesor, ali da je pređašnji život ostao za njim zbog  porodičnih problema.

- Uvek mi je drago kad vidim ovog čoveka, godinama sam ga sretala u busu gotovo svakodnevno. Pored sve muke koja ga je, očigledno, snašla nikad nisam čula da je rekao nesto negativno. Priča mu je smislenija i pametnija od 95% priča koje mozes da čuješ danas u busu, na ulici, na TV-u... - napisla je Ana M.

Dok jedni tvrde da je iz Novog Beograda, drugi kažu da je "Mojsije iz Borče". A fotografija sa crvenim krsom na kom piše "diskvalifikovana" i datum 2. februar 2000., nastala je u bloku Branko Momirov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA