Devojčica se ubola na krvav špric u novobeogradskoj osnovnoj školi: Direktor i ministarstvo kažu da se incident dogodio van školskog dvorišta, ali roditelji tvrde drugačije

Otac jednog od učenika kaže da su se deca posle završene škole igrala u školskom dvorištu i pronašla iskorišćeni špric

  • 44

Horor u novobeogradskoj osnovnoj školi "Duško Radović" dogodio se kada se učenica prvog razreda ubola na krvavu iglu koju su mališani zajedno sa špricem pronašli u školskom dvorištu. Roditelji sumnjaju da ova devojčica nije jedina i da se to dogodilo bar još jednoj njenoj drugarici.

Incident se, kako je potvrđeno, dogodio u četvrtak po podne, posle celodnevne nastave.

Otac jednog od učenika kaže da su se deca posle završene škole igrala u školskom dvorištu i pronašla iskorišćeni špric.

GDE JE OBEZBEĐENJE?

- Jedna devojičica je podigla špric i ubola se, a bojimo se da je i naše dete. Ni ono nije sigurno, kada ga pitamo, čas kaže da je diralo, čas da nije, uplašeno je. Tu devojčicu su roditelji odveli na testiranje i rezultat je, srećom, bio negativan, ali joj je za mesec dana zakazan kontrolni test. Svi smo u šoku - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Škola, školsko dvorište, fudbal, deca, dete, dest - devet Direktor tvrdi da se sve odigralo van školskog dvorišta; Ilustracija; Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, roditelje je još više pogodilo to što za incident nisu saznali od nadležnih u školi, već od drugog roditelja koji je došao po dete.

- U tom trenutku nikog od obezbeđenja i nastavnog osoblja nije bilo u blizini. Taj roditelj je potom otišao u školu i obavestio direktora, ali mi nismo saznali od nadležnih u školi. Pitam se šta radi obezbeđenje, koje se plaća iz našeg džepa. Da stvar bude gora, majka jednog prvaka je juče prošla tuda i pronašla još jedan špric - dodaje besno roditelj.

DIREKTOR TVRDI DA ŠPRIC NIJE BIO U ŠKOLI

Direktor škole Njegoš Zejak, s druge strane, tvrdi da se nijedno dete nije ubolo, a da je špric pronađen van dvorišta škole.

-  U pitanju je deo dvorišta kome je probijena ograda i gde se deca provlače. Tu ogradu nam stalno oštećuju i mi je redovno krpimo. Dete je našlo špric tu na prelazu, ali van samog dvorišta i nije se ubolo. Predalo ga je obezbeđenju i o svemu su obavešteni policija, školska uprava i ministarstvo - rekao je za "Srpski telegraf" Zejak.

Ipak, na pitanje zbog čega su roditelji dete odveli na testiranje, direktor škole odgovara "iz predostrožnosti".

Mladen Šarčević Mladen Šarčević potvrdio je da se ovaj incident dogodio van školskog dvorišta; Foto: Marko Jovanović

- Test je pokazao da je sve u redu. Bez obzira na to, pojačali smo dežurstva nastavnika i obezbeđenja, a ispitaćemo i da li je možda neko u tom lancu zatajio - kaže Zejak.

MINISTARSTVO: UKLJUČITI KOMUNALNU POLICIJU

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je upoznat sa slučajem, ali i on tvrdi da se incident nije dogodio u školskom dvorištu.

- Devojčice su se tu provukle i podigle špric. Šta da radimo, dečja posla, ali sve je to bilo van samog dvorišta. Škola nema dovoljno resursa da bi vodila računa i o prostoru mimo dvorišta. Postoje kamere, obezbeđenje, ali fale ljudi. Mislim da bi i druge službe, "Gradska čistoća" i komunalni policajci morali da se uključe - rekao je za "Srpski telegraf" Šarčević.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    1. jun 2019 | 08:57

    A ovamo se cudite sto pojedini roditelji vode decu na uzicu i uz nogu kao psa a ISTO kao i vi placaju radnika obezbedjenja da brine o sigurnosti njihove dece kada pohadjaju nastavu a NE kada se VAN nastavno igraju u skolskom dvoristu nekontrolisano pusteni sa lanca od strane pojedinih 100% nemarnih roditelja.

  • Rastko

    1. jun 2019 | 09:02

    Da tacno je da SVUDA oko nas ima i spriceva i cikova od dzointa kao i iskoriscenih kondoma koji lete sa terasa i svih mogucih trasa kojima se krecemo a KO li ih to od nas precistih i presavesnih baca svima nama pa i nasoj deci na glavu vrag bi ga znao.

  • Sofronije

    1. jun 2019 | 07:54

    U moje vreme nije bilo obezbedjenja ucitelji i nastavnici nisu nas ko kobci nadgledali u skolskom dvoristu...ali posle poslednjeg casa se islo kuci roditelji nas naucili sta smemo a sta ne i koje su nase obaveze.Ne znam kako mislite da jedan covek iz obezbedjenja ili cak i svi natsavnici da su napokju sa njima ko ce onda kontrolisati decu unutra po vc po coskovima izlazu iz dvorista...ma molim vas nemojte lagati da vi vase jedno ili dvoje dece nadgledate svih 24 h a imate jedno ili dvoje...Umesto sto se bavite ko i sta je u obavezi prvo ispunite svoju obavezu i naucite svoju decu obavezama i sta se sme a sta ne.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA