≫ 

Taksisti 9 sati blokirali centar Beograda: Nekoliko linija GSP moralo da promeni trase, a nastavak protesta je najavljen sve dok se ne ispune uslovi (FOTO)

Nekoliko stotina taksista blokiralo je saobraćajnicu u oba smera

  • 13

Taksisti koji su još od podneva blokirali sam centra Beograda, prostor ispred Skupštine grada, razišli su se oko 20 časova. Tek tada je uspostavljen normalan saobraćaj, a linije gradskog prevoza vraćene na stare trase.

Taksisti Foto: Telegraf

Nekoliko stotina taksista blokiralo je tokom dana saobraćajnicu u oba smera, a policija je regulisala saobraćaj na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Terazijama.

BEOGRAD TAKSISTI PROTEST Protest SITAB Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promena i u gradskom prevozu.

Taksisti Printskrin: Google Maps

- Linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera. One idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbegle potez oko trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama - rekli su tokom popodneva iz GSP-a.

Kako kažu, blokada saobraćaja u centru grada širila se na druge delove prestonice, tako da su obližnja Takovska, ali i Bulevar despota Stefana, deonice na kojima je kretanje bilo vrlo usporeno.

BEOGRAD TAKSISTI PROTEST Blokada saobraćaja u centru grada širi se na druge delove prestonice Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Protest je organizovalo Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) koji traže striktnu primenu novog zakona, te najavljuju da će ostati na ulicama do ispunjenja svojih zahteva.

BEOGRAD TAKSISTI PROTEST Zatvoren centar grada Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    3. jun 2019 | 13:03

    Polici podmaži pendrek pa u akciju

  • Mira

    3. jun 2019 | 13:57

    Ljude je na ulicu verovatno isterala muka a ne hir kako ovde mnogi misle,ja cesto koristim taksi usluge i znam da medju vama ima divnih postenih ljudi,ima malo i onih drugih ali kao i u svakoj profesiji mora da ima malo i negativaca,ali ne vidim da na bilo koju profesiju treba bacati drvlje i kamenje zato mi nisu ljudi koji toliku poviku dizu na taksiste,ko koristi njihove usluge ok.ko ne jos manje ima razloga za toliku mrznju.

  • Sale

    3. jun 2019 | 15:16

    Taksisti su zakon za ove koji ih kritikuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA