Sutra će preko Mosta na Adi proći prvi tramvaj

Radovi su trajali skoro godinu i po dana, a koštali su skoro 1,6 milijardi dinara

  • 3

Prva test vožnja tramvajskim šinama preko Mosta na Adi obaviće se sutra, a saobraćaj će preko te važne tramvajske deonice kojom će se Čukarica i Rakovica povezati sa Novim Beogradom početi da se odvija mesec dana kasnije, od 5. jula.

- Sutra će preko Mosta na Adi proći prvi tramvaj i mi ćemo spojiti Čukaricu i Rakovicu sa Novim Beogradom tramvajskim saobraćajem što do sada nije bio slučaj - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na Pinku i istakao da će to bitno rasteretiti saobraćaj u tom delu grada.

Radovi su trajali skoro godinu i po dana, a koštali su skoro 1,6 milijardi dinara, precizirao je Vesić i naveo da je urađeno 2,7 kilometara tramvajskih šina, dve nove tramvajske stanice, ispravljačke stanice, nekoliko potpornih stubova.

- Veliki je posao urađen i mislim da je sutra veliki dan za Beograd. Ispunili smo ono što smo obećali građanima, a to je da ćemo imati brže i bolje saobraćajne veze, a tramvaj je jedno od prevoznih sredstava koje ćemo u narednom periodu forsirati, odnosno trudićemo da imamo više tramvajskih šina i tramvaja u gradu - rekao je Vesić.

USKRS CESTITKA VESIC Vesić - Foto: Tanjug/Tanja Valić

Dodao je da će narednih mesec dana biti testirana tramvajska mreža na Mostu na Adi jer je tako po zakonu, te da će redovan tramvajski saobraćaj biti uspostavljen 5. jula.

- Od 5. jula će preko Mosta na Adi ići tramvaji. Za početak će saobraćati dve tramvajske linije, 11 i 13, a kasnije ćemo videti koji će još tramvaji saobraćati - naveo je Vesić.

Govoreći o rekonstrukciji Trga Republike koja je u toku, podsetio je da je tokom prethodnog vikenda, zajedno sa poznatim ličnostima zasadio stabla na tom trgu.

- Trg republike se popločava granitnim pločama i dobija pravi oblik. Biće očišćen spomenik knezu Mihailu, imaćemo 53 stabla na tom trgu što je 21 više nego što ih je bilo. Zasadili smo 12, a sledeći vikend će biti zasađeno još devet i na taj način pokazujemo da će biti više zelenila - naveo je Vesić.

Rekao je da mu nisu jasni oni koji prave politiku na tome da sprečavaju radove na Trgu republike jer, istakao je, Beograd treba da se uređuje jer je to dobro i za Beograđane i za one koji dolaze u glavni grad.

Naveo je da je Trg republike centralni gradski trg koji je odavno trebalo da bude rekonstruisan i najavio da će taj trg biti pušten u saobraćaj 1. septembra.

Takođe, dodao je, 1. septembra biće završena i rekonstrukcija Topličinog venca i Karađorđeve ulice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA