≫ 

Upozorenje na visok vodostaj Save, ove dve tačke su kritične: Reka se izlila u Beogradu, poplavila novobeogradski kej (VIDEO)

Sava će prevazići granicu redovne odbrane od poplave i kod Šapca

  • 1

Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na Savi danas biti u porastu i da će prevazići granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda.

U prestonici se to već dogodilo. Sava se izlila i poplavila novobeogradski kej.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje u kojem se navodi da će do srede, 5. juna, biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Ðetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru, i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Bjelici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede, 5. juna, s mogućnošću približavanja upozoravajćim nivoima.

Iz RHMZ-a upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dj

    4. jun 2019 | 20:33

    Cistite kanale u moje vreme kazne su bile visoke ko nije isklpao kanal islred kuce i iza a drzava i opstine su morale sve kanale prvog i do cetvftog reda da svaki mesec odrzavaju a sada bacaju smece u kanale pa sta sada hocete samo da kukate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA