≫ 

Minibusu u Ustaničkoj otkazale kočnice, za dlaku izbegnuta tragedija: Vozač opisao "ruski rulet" na ulici (FOTO)

Naš reporter primetio je parkirano vozilo iz kojeg curi ulje, a onda nam je vozač Dragan Velimirović ispričao šta dogodilo

  • 3

Minibusu na liniji E1 danas oko 15 sati otkazale su kočnice u Ustaničkoj ulici kod okretnice i samo pukom srećom vozač je, kako je objasnio, uspeo da izbegne tragediju.

U tom trenutku u vozilu je bilo samo dva putnika, ali je saobraćaj bio gust i vozač se našao u situaciji da vozilom bez kočnice manevriše tako da ne zakači nikoga od porlaznika i vozila. Srećom, sve se desilo na uzbrdici i minibus je na kraju zaustavljen.

Minibus Foto: Telegraf

Naš reporter primetio je parkirano vozilo iz kojeg curi ulje, a onda nam je vozač Dragan Velimirović ispričao šta dogodilo.

- Vozio sam nizbrdo i krenuo da kočim, ali shvatio sam da je kočnica jednostavno propala, pukla. Počeo sam da manevrišem da ne zakačim pešake i automobile. To vam je ruski rulet, kao da ste sreli ajkulu u bazenu. Ja sam profesionalac, ali jezivo je kada shvatiš da si nemoćan, da nema kočnice i da moraš da obuzdaš vozilo od tri tone. To je jeza, horor, ideš niz kičmu, bespomoćan si - ispričao nam je Dragan (59).

Minibus Foto: Telegraf

Kako kaže, vozio je i kamione, bavi se i automehanikom i zahvaljujući profesionalnosti uspeo je da ostane pribran.

Kako kaže, dva putnika koja su se našla u autobusu nisu bila u panici, jer isprva nisu ni znali šta se dogodilo.

VIDEO: Prvi snimak nesreće na Zvezdari kada se autobus zakucao u magacin

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Korisnik JGSP

    12. jun 2019 | 17:09

    Minibuseve u Beogradu, koji se koriste za linijski transport putnika, kao dopuna JGSP, bi trebalo definitvno zabraniti. Godinama gledam kako u minibusevima putnici STOJE što je, koliko znam, zakonom zabranjeno !! Znači, ili strogo i sistematski kontrolisati sve minibuseve u Beogradu i kažnjavati zbog stajanja putnika ili ih definitivno zabraniti.

  • natty

    12. jun 2019 | 16:26

    Uz Božiju pomoć !

  • Ustanica

    2. jul 2019 | 12:34

    To je najgora mini bus linija! Klime ne rade, vozila su raspad, ide na svakih sat vremena, nema red voznje a naplacuje 150 dinara! Kada pada kisa prokisnjava na sve strane itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA