Vesić na sastanku Komiteta regiona EU i Srbije u Briselu

Vesić će govoriti u okviru prvog panela na temu "Pravni okvir kao osnov za razvoj glavnog grada”

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učestvuje u Briselu na sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Republike Srbije, saopštio je gradski Sekretarijat za infomisanje.

Kako se navodi, Vesić će danas govoriti u okviru plenarne sesije "Dani proširenja” koja će biti sastavljena od dve panel-debate čije su teme politika proširenja, dinamike i stabilizacije, pravni okvir kao osnova za razvoj lokalnih samouprava, regionalna povezanost, kao i Izveštaj EU o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.

Vesić će govoriti u okviru prvog panela na temu "Pravni okvir kao osnov za razvoj glavnog grada”, na kome će predstaviti izmene i dopune Zakona o glavnom gradu koji je nedavno usvojila Skupština Srbije kao i nacrt novog Statuta Grada Beograda, čije su osnovne odlike decentralizacija vlasti, olakšan pristup javnim servisima i veće učešće građana u donošenju odluka.

Sa njim u delegaciji Beograda su i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, i Nedeljko Radosavl?ević, direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Zajednički konsultativni odbor je jedno od tela za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i njenih država članica, s jedne strane, i Republike Srbije, s druge. Sastavljen je od predstavnika Komiteta regiona Evropske unije i lokalnih i regionalnih organa vlasti u Srbiji (po sedam članova sa srpske i evropske strane) sa zadatkom da pomogne u promovisanju dijaloga i saradnje lokalnih i regionalnih vlasti u EU i Srbiji i predstavlja mesto za pripremu regionalnih i lokalnih vlasti Srbije za učešće u radu Komiteta regiona po stupanju u članstvo u Evropskoj uniji.

Vesić je nedavno boravio u Briselu i najavio je osnivanje kancelarije Grada Beograda u prestonici Evropske unije, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA