Protest učenika, treći dan: Maturanti ponovo ispred Ministarstva prosvete, traže poništavanje testa

Učenici koji su imali uvid u pitanja pre polaganja testa, biće "u ogromnoj prednosti u odnosu na one đake koji su se pošteno spremali za ispit i učili cele godine", misle učesnici protesta

  • 13

Stotinak svršenih osnovaca okupilo se i danas, treći dan uzastopno, ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici u Beogradu kako bi zatražili smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića i poništavanje završnog testa zbog "curenja" zadataka iz matematike.

Učesnici skupa su rekli reporteru Bete da iako su svi ispiti održani, ne odustaju od zahteva da se rezultati ponište i da im se mogući upis u srednju školu na osnovu ocena iz osnovne, zato što smatraju da će učenici koji su imali uvid u pitanja pre polaganja testa, biti "u ogromnoj prednosti u odnosu na one đake koji su se pošteno spremali za ispit i učili cele godine".

Nakon kratkotrajnog skupa ispred Ministarstva prosvete, učenici su ponovo krenuli u protestnu šetnju preko Trga Slavija i ulicama Kralja Milana i Resavskom.

VIDEO: Ovako je izgledao protest prvog dana

VIDEO: Ovako je izgledao protest drugog dana

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👎

    20. jun 2019 | 19:15

    Od šetača do uliičara je kratak put.

  • Bole

    20. jun 2019 | 15:18

    Leko ih roditelji vaspitavaju. Svaka cast!

  • Jeki

    20. jun 2019 | 16:47

    Ova deca ako su se stvarno spremala za prijemni i htela da upisu zeljenu skolu, ne bi gubila vreme na pisanje i crtanje transparenata. A cisto sumnjam i da su isli na prijemni, s obzirom na nacin odevanja na tzv. protestima. U gacama i golih ledja sigurno nisu isli u skolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA