• 0

Otvoren drugi letnji šahovski festival u "Šumicama"

U "Voždovačkom centru – Šumice" 24. juna svečano je otvoren drugi Letnji šahovski festival, u organizaciji "Šahovske akademije šampiona"

  • 0

Početak festivala obeležen je izvedbom himne Srbije u interpretaciji hora „Dečijeg kulturnog centra Beograd”. Festival će trajati do 4. jula, a pokrovitelj je i ove godine Gradska opština Voždovac.

GO Voždovac

Foto: GO Voždovac/Bojan Bojić

Manifestaciju je otvorio Darko Božić, predsednik Skupštine Šahovskog saveza Beograda istakavši da mu je velika čast što se turnir po drugi put zaredom održava u Beogradu. Mnogo uspeha na turniru učesnicima je poželeo i ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin, koji je i sam učestvovao u ovoj međunarodnoj manifestaciji.

GO Voždovac

Foto: GO Voždovac/Bojan Bojić

Prvu partiju šaha na turniru započeo je predsednik Šahovskog saveza Beograda Miloš Stolić povlačenjem prvog poteza, što je šahistima predstavljalo znak za početak partija.

GO Voždovac

Foto: GO Voždovac/Bojan Bojić

U okviru Festivala, koji je istovremeno organizovan i u Nišu, održaće se i međunarodni Amaterski turnir 25. juna, a posebnu pažnju zavređuje velemajstorski turnir u kojem učestvuju buduće domaće i internacionalne šahovske zvezde. Za tri pozivna turnira, jedan Velemajstorski i dva Intermajstorska turnira prijavilo se 190 igrača iz 20 zemalja. Nagradni fond amaterskog turnira iznosi 533.000 dinara, dok su redovne nagrade 120.000 za prvo, 75.000 za drugo i 50.000 za treće mesto.

GO Voždovac

Foto: GO Voždovac/Bojan Bojić

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima