Otklanjanje posledica poplava na levoj obali Dunava: Gradske službe rade punom parom (FOTO)

Vesić je naglasio da je sa saniranjem poplavljenog područja otpočelo samo dan posle posete predsednika Aleksandra Vučića

  • 2

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić obavestio je javnost da je proces čišćenja i uklanjanja posledica poplava na levoj obali Dunava već započet.

Vesić je naglasio da je sa saniranjem poplavljenog područja otpočelo samo dan posle posete predsednika Aleksandra Vučića, koji je građanima juče rekao da će država uraditi sve što može kako bi pomogla poplavljenim domaćinstvima. Ovom prilikom Vučić je najavio i izradu kanalizacione mreže za Ovču, Borču, Krnjaču i Kotež koja će biti započeta početkom marta meseca sledeće godine.

Leva obala Dunava, čišćenje Foto: Skupština grada

Zamenik gradonačelnika je istakao da je na terenu 325 ljudi iz gradskih službi, Gradske čistoće, Gradskog zelenila, Vodovoda i kanalizacije, Beograd puta, Veterine, Beograd voda, MUP-a Srbije, Srbijavoda i vodoprivrednih preduzeća Galavica i Sibnica sa čak 156 mašina.

Leva obala Dunava, čišćenje Foto: Skupština grada

- Voda se izbacuje sa 75 pumpi, a obezbedili smo dodatnih 65 pumpi. Prepumpavanje vrše i tri velike pumpe. Gde god je prepumpavanje vode završeno dolaze cisterne Gradske čistoće i peru ulice i dvorišta da bi posle njih Zavod za biocide hemijski tretirao zemlju, kako bi bila očišćena od fekalija - obavestio je Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Leva obala Dunava, čišćenje Foto: Skupština grada

On je dodao da je na terenu i pet popisnih komsija Gradske opštine Palilula koje popisuju štetu, a da se na terenu nalazi i ekipa iz Centra za socijalni rad koje rade sa socijalno ugroženim porodicama.

- Stanovnici leve obale Dunava, njih više od 150.000 hiljada, nisu sami. Ceo Beograd je sa njima i svi im pomažu - napisao je zamenik gradonačelnika Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    25. jun 2019 | 20:44

    Kanalizaciju izgradite ljudima. Ne živimo u Srednjem veku.

  • bebe

    25. jun 2019 | 19:30

    Zato je u ulici Omladonskih Brogada na Nbgd kao u Sahari, prašina i blato!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA