Ko ne uključi klimu u autobusu kada je temperatura iznad 25 stepeni, jer štedi gorivo, biće kažnjen!

Zatečeno je 20 vozila bez uključene klime u današnjoj akciji kontrole

  • 30

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda, po nalogu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, izvršio je kontrolu poštovanja ugovornih obaveza od strane prevoznika, a pre svega da li su u vozilima uključeni klima-uređaji, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

U ovoj akciji kontrole, koja će biti nastavljena tokom celog leta, zatečeno je 20 vozila bez uključene klime.

- Najverovatniji razlog vožnje bez uključene klime je ušteda u potrošnji goriva. Ovakav način rada prevoznika će biti sankcionisan jer je u suprotnosti sa važećim ugovorom - rekao je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

On je dodao da će Sekretarijat za javni prevoz i u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu prevoznika u vezi sa radom klima-uređaja u vozilima, kako bi korisnici i u letnjem periodu imali komforan i kvalitetan javni prevoz, imajući u vidu da je Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda propisano da u letnjem periodu vozila moraju biti rashlađena kada je spoljna temperatura iznad 25 stepeni.

(Telegraf.rs/ Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    27. jun 2019 | 20:20

    Ovih dana ni u jednom autobusu ama baš ni u jednom nisam osetila da radi klima. Slično je i sa tramvajima. Ko nas sve i zašto laže, ne znam, ali ovo su činjenice. A u Špancima tramvajima možda je kima uključena na minimum, jedva da se i primeti.

  • Jaca

    27. jun 2019 | 19:07

    Kakvih 20 vozila neispravna klima!!! Toliko vozila je mozda imalo ukljucenu klimu! Sram vas bilo gradski celnici,solaris autobusima neispravne klime a prozori minijaturni! Zasto nisu popravljene na vreme a ne tek sada raspisan tender! Taman ce biti za sledece leto. Bruka za jednu evropsku metropolu,ne voze se svi stranci taxijem. Vozaci crkavaju,putnici crkavaju ali sta vas briga imate sluzbena vozila koja ne moraju da cekaju tender!!! Samo cekam da mi neko zatrazi kartuuuu!!!

  • qwerty

    27. jun 2019 | 20:43

    neka inspekcije ne najavljuju firmama i vozacima kada i gde ce ih kontrolisati. ili su oni u nekome talu ili jedni druge foliraju ili svi zajedno nas foliraju. eto napravite vi novinari sami inspekciju, evidentirajte to, objavite javno a posaljite i njima kakva su vasa iskustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA